PNTCD precizeaza ca nu va sustine niciodata candidatura la Presedintia Romaniei a "unor personaje toxice, precum Crin Antonescu", sustinand ca liderul PNL este "unul din marii dusmani ai domniei legii in Romania".

PNTCD considera ca unificarea dreptei trebuie realizata dupa modelul propus de Corneliu Coposu: o dreapta morala, construita plecand de la valori, principii si politici comune, in scopul apararii intereselor romanilor agresati de actuala guvernare de stanga.

"Apreciem ca unificarea dreptei trebuie facuta pentru romani, si nu pentru satisfacerea ambitiilor personale ale unor politicieni care se viseaza presedinti ori a intereselor unor gasti din partidele politice", se arata intr-un comunicat al PNTCD remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

PNTCD mentioneaza ca, pe aceste temeiuri, accepta dialogul pentru unificarea dreptei daca si numai daca acest dialog are la baza reprezentarea romanilor care cred in valorile dreptei: libertate, libera initiativa, morala crestina.

"PNTCD respinge orice troc politic si orice reevaluare ale unor personaje care, prin actiunile lor publice, fac rau Romaniei. PNTCD va sustine si promova valorile dreptei romanesti, dar nu va participa «la gramada», intr-o constructie a compromisului politicianist. Daca celelalte partide care se revendica a fi de dreapta vor alege aceasta cale, noi vom merge pe drumul nostru, alaturi de romanii care cred in valorile dreptei", se mai arata in comunicat.

"Pe aceste temeiuri, PNTCD afirma ca nu va sustine niciodata candidatura la presedintia Romaniei a unor personaje toxice, precum Crin Antonescu. PNTCD considera ca acest personaj este unul din marii dusmani ai domniei legii in Romania, fapt dovedit prin repetatele atacuri la adresa Justitiei si statului de drept, ca si prin promovarea unor oameni cu probleme penale in Guvernul Romaniei, in Parlamentul Romaniei si in conducerea partidului sau", sustine PNTCD.

PNTCD afirma ca nu va participa la nicio negociere cu partidul lui Crin Antonescu.

"Sub conducerea lui Antonescu, PNL a devenit o grupare stangista, populista si demagogica, o anexa a PSD care sufoca mediul privat din Romania si incearca dinamitarea statului drept", considera PNTCD.

Citeste si: Basescu: Daca USL se rupe, Victor Ponta pierde prezidentialele

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.