Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat, luni, pe presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unitati scolare, cu acte false, decizia nefiind definitiva.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis astfel apelul formulat de Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei din 28 mai a Tribunalului Bucuresti, prin care presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita.

Potrivit MEDIAFAX, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au desfiintat, in parte sentinta penala apelata si, rejudecand in fond, l-au condamnat pe Constantin Nicolescu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare si doi ani interzicerea unor drepturi.

Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 66.518 lei care ar fi fost primita de Nicolescu cu titlu de mita de la Gheorghe Cornel Penescu, patronul societatii Pic Pitesti.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins apelul lui Gheorghe Penescu, acesta ramanand astfel cu condamnarea de noua luni de inchisoare cu suspendare dispusa in mai de Tribunalul Capitalei.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In 28 mai, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe Constantin Nicolescu la un an de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita si pe Cornel Penescu la noua luni de inchisoare cu suspendare, pentru dare de mita.

In cazul celorlalti inculpati din dosar, respectiv Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, judetul Arges, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, Gheorghe Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme si dirigintii de santier Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, instanta a dispus achitarea acestora pentru acuzatiile aduse de procurorii DNA.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

De asemenea, judecatorii Tribunalului Bucuresti i-au achitat pe Constantin Nicolescu si pe Cornel Penescu, alaturi de ceilalti inculpati, pentru acuzatiile privind deturnarea de fonduri.

Decizia instantei a fost atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti, care a pronuntat luni sentinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.