Presedintele Comisiei parlamentare pentru Rosia Montana, senatorul PSD Darius Valcov, a fost convocat, luni dimineata, la sedinta conducerii USL, in contextul in care comisia a finalizat dezbaterile si va da votul final asupra proiectului de lege al Guvernului luni seara.

Valcov a evitat sa faca declaratii jurnalistilor.

De asemenea, la sedinta conducerii USL a fost covocat si presedintele PSD Alba, deputatul Ioan Darzu, membru al Comisiei Rosia Montana.

Totodata, co-presedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au avut o discutie tete-a-tete de aproximativ o ora inaintea sedintei USL de luni dimineata.

Potrivit MEDIAFAX, Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana se va reuni, luni seara, pentru a da votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern, in conditiile in care termenul fixat de Birourile permanente ale celor doua Camere pentru elaborarea raportului a expirat duminica.

Conducerea USL s-a reunit, luni dimineata, iar tema votului final pe care Comisia pentru Rosia Montana trebuie sa il dea in ceea ce priveste proiectul de lege al Guvernului figureaza printre punctele principale de pe ordinea de zi.

Votul final in Comisia parlamentara va fi dat, asadar, in functie de decizia politica luata la nivelul conducerii USL.

In acest moment, conform aritmeticii din comisie, reprezentantii PNL, PC, UDMR si cei ai grupului minoritatilor pot asigura cvorumul in lipsa celor ai PSD si detin, cumulat, numarul necesar de voturi pentru a respinge proiectul in forma venita de la Guvern.

Daca membrii Comisiei vor decide sa respinga proiectul de lege in forma venita de la Guvern, se va face o completare cu caracter general a Legii minelor in ceea ce priveste exploatarile auro-argintifere, iar daca proiectul va primi raport de admitere, acesta va fi adoptat cu o serie de amendamente care il modifica radical, fiind eliminata din textul legii orice referire la Rosia Montana.

Dezbaterile din cadrul Comisiei parlamentare pentru Rosia Montana dureaza de circa doua luni. Acum o luna, conducerea USL a decis sa prelungeasca mandatul Comisiei cu inca o luna, pentru a se ajunge la un acord.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

In cadrul Comisiei nu s-a ajuns insa la un acord, pentru ca in USL nu s-a ajuns la o intelegere, punctele de vedere ale PSD si PNL fiind diametral opuse, in conditiile in care social-democratii sustin proiectul de lege in forma Guvernului, cu amendamente, iar liberalii se pronunta impotriva actului normativ in ansamblu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.