Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca nu vede "nicio problema" in organizarea de proteste fata de proiectul Rosia Montana, afirmand ca acestea ar afecta guvernarea doar daca ar fi "suprimate".

Klaus Iohannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre faptul ca premierul Victor Ponta a fost intampinat, saptamana trecuta, la Sibiu, de protestatari care aveau rosii in maini si care l-au huiduit.

"Nu am fost acolo, nu stiu cum s-au petrecut lucrurile. Probabil, au fost protestatari cu Rosia Montana, de acolo rosia. Este o manifestare a oamenilor, nu vad nicio problema in asta", a spus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca USL poate fi afectata de aceste proteste, Iohannis a raspuns: "Daca le-am suprima, ar afecta grav guvernarea. Asa, nu cred. Oamenii isi exprima parerea. Unii pro, cu coronite inscriptionate, altii contra - cu rosii montane. Fiecare cum doreste".

Premierul Victor Ponta a fost intampinat cu huiduieli, vinerea trecuta, la Sibiu, de catre circa 30 de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana, acestea strigandu-i: "Rusine sa va fie", in timp ce participanti la Conferinta Nationala a Pensionarilor Social-Democrati, la care Ponta venise, il aclamau.

Ulterior, in timpul unei conferinte de presa pe care Victor Ponta a sustinut-o la Sala Thalia din Sibiu, cu ocazia Conferintei Nationale a Pensionarilor Social-Democrati, la una dintre ferestre a aparut o tanara imbracata complet in negru, care tinea in mana o coroana cu numele premierului, acesta izbucnind in ras.

"Imi cer scuze. Cand vad o domnisoara cu o coroana cu numele meu nu pot decat sa ma amuz ca, ce sa fac altceva? Nu mi s-a mai intamplat ca o domnisoara sa-mi aduca o coroana. Mi s-au intamplat multe lucruri, dar nu asta. Mi se pare amuzant", spunea Ponta.

Intrebat ce parere are despre faptul ca a fost intampinat de tineri care protestau fata de proiectul Rosia Montana, Ponta raspundea: "Ma bucur foarte tare, ce sa zic?".

"Ideea e urmatoarea: orice discutie despre investitii economice e foarte bine sa fie purtata si spuse toate punctele de vedere, dar cand eu stiu ca maine trebuie sa am toti banii pentru pensii, pentru salarii, pentru autostrazi, pentru spitale, pentru functionarea institutiilor, va dati seama ca nu pot sa fiu de acord cu ideea ca in Romania ii gonim pe toti, nu mai facem absolut nimic, sa fie fericit cineva. Eu cred in faptul ca Romania trebuie sa se dezvolte economic pentru a avea resursele necesare sa-si tina scolile, spitalele, infrasctructura, pensiile si toate celelalte lucruri. Daca gonim pe toata lumea din Romania, peste un an nici macar cei cativa tineri care protesteaza nu o sa mai aiba la ce scoala sa mearga, ca nu o sa mai avem din ce plati scoala sau universitatea", detalia premierul.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

La finalul conferintei de presa, Victor Ponta a plecat din Sala Thalia din Sibiu pe o iesire laterala, evitand protestatarii care-l asteptau in fata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.