Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, membru in Comsia speciala privind Rosia Montana, a declarat, miercuri, ca votul liberalilor va fi pentru respingerea proiectului de lege transmis de Guvern, precizand ca activitatea acestui for va trebui sa inceteze dupa respingerea proiectului.

"Din punctul de vedere al PNL acest proiect de lege asa cum a venit de la Guvern nu poate fi sustinut, prin urmare in raportul pe care trebuie sa-l realizam in cadrul Comisiei speciale votul nostru va fi impotriva acestui proiect de lege care a venit de la Guvern. In mod normal, dupa ce vom da acest vot activitatea comisiei trebuie sa se inchida si se va inchide, de aici incolo noi sustinand in diferite ocazii necesitatea crearii unui cadrul general care sa legifereze exploatarile auro-argintifere din Romania, pentru ca PNL sustine exploatarea miniera in Romania facuta, insa in cadru legal european, in cadru legal romanesc in favoarea statului si a cetatenilor Romaniei", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, potrivit MEDIAFAX.

Pocora a fost intrebata daca la nivelul comisiei speciale privind Rosia Montana va trebui sa existe miercuri un vot pentru respingerea proiectului Guvernului.

"Cunoasteti faptul ca a mai existat un asemenea vot in care PNL s-a exprimat impotriva proiectului de lege, este firesc ca noi sa ne exprimam pe marginea acestui proiect de lege trimis de Guvern si din punctul nostru de vedere pe acest lucru trebuie sa facem raport, de altfel este si mandatul pe care ni l-a dat plenul reunit atunci cand a fost infiintata aceasta Comisie speciala, pentru a ne pronunta pe acest proiect de lege", a mai spus deputatul PNL.

De asemenea, Pocora a fost chestionata daca PNL nu sustine o eventuala formula amendata a proiectului de lege.

"In mod categoric acest proiect de lege a pornit de la premise gresite si a pornit in constructia sa gresit, prin urmare acest proiect de lege in aceasta forma trebuie respins, cum de altfel nu sustinem nici crearea unor conditii speciale pentru anumite firme in alte legi sau prin alte amendamente", a mai spus purtatorul de cuvant al PNL.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.