Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a continuat marti atacurile la adresa presedintelui Traian Basescu, avertizandu-l sa fie atent la conturile pe care le-ar avea in Seychelles, dupa ce seful statului l-a dat in judecata pe liberal pentru acuzatiile ca ar fi luat mita pentru a sustine proiectul RMGC.

"Celui care ieri m-a dat in judecata pentru ca am spus, in calitate de senator PNL, cateva adevaruri scandaloase vizand legaturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation in afacerea Rosia Montana, ii atrag astazi atentia asupra propriilor sale conturi. Din strainatate. Depozite de bani in sucursale bancare situate in Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporatii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate si, fara doar si poate, RCS-RDS", a sustinut Sorin Rosca Stanescu intr-o declaratie politica facuta in plenul Senatului, transmite MEDIAFAX.

Senatorul PNL a mentionat ca, atunci cand se refera la depozitele bancare care ar fi detinute de Traian Basescu, se gandeste nu doar la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar si la depozitele care ar fi detinute de Elena Udrea in aceeasi sucursala si chiar de Marius Daniel Morar.

"Una din platile importante facute anul trecut, in valoare de zeci de milioane de dolari - echivalent euro - au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Basescu", a sustinut liberalul.

Sorin Rosca Stanescu a mai aratat ca ii aduce lui Traian Basescu nu numai "acuzatii de complicitate la acte si fapte de o gravitate exceptionala legate de afacerea Rosia Montana" si ca "in calitate de principal beneficiar al activitatii comunitatilor serviciilor secrete desfasurate cu mari eforturi si pe bani publici, a stiut, a tolerat si a protejat toate faptele ilegale care, pana in prezent, au fost devoalate Comisiei Rosia Montana", dar si acuzatia ca "el insusi se afla in spatele unora dintre operatiunile ilegale".

"Iata (...) unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din Romania, reprezentand in ultima instanta evaziune fiscala, ajung in nord-estul Italiei, in localitatile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu numar de inmatriculare BC - 69 - FGC. Aici, o persoana, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani si il transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elvetiana. Din Elvetia, banii ajung in bancile din Seychelles. Aproape fiecare firma care a livrat bani in beneficiul lui Traian Basescu ori a acolitilor acestuia are trasee asemanatoare si doar intermediarii sunt diferiti", a mai afirmat Stanescu.

Citeste si:
Lora și Ionuț Ghenu, planuri serioase pentru 2024: „Doamne ajută,...
Lora și Ionuț Ghenu, planuri...

Traian Basescu l-a dat in judecata pe Sorin Rosca Stanescu, dupa ce senatorul PNL a declarat ca presedintele ar fi primit mita pentru sustinerea proiectului minier de la Rosia Montana.

Solutia in acest proces urmeaza sa o dea magistratii de la Judecatoria Sectorului 2. Instanta nu a stabilit, deocamdata, cand va fi primul termen din dosar.

In plangerea inaintata de Traian Basescu, se arata ca "acuzatiile facute de curand comporta o gravitate deosebita intrucat asociaza persoana subsemnatului in calitate de demnitar public cu o activitate infractionala". "Este limpede ca astfel de acuzatii sunt de natura sa creeze suspiciuni si insecuritate fata de activitatea subsemnatului avand urmari deosebit de daunatoare pentru desfasurarea mandatului incredintat", se mai spune in plangere.

Seful statului ii cere senatorului liberal despagubiri modice in valoare de 100 de lei.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Sorin Rosca Stanescu a declarat, in repetate randuri, faptul ca Traian Basescu ar fi primit mita de la Rosia Montana Gold Corporation.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.