Congresul extraordinar al PNTCD organizat, sambata, la Opera Nationala, l-a reconfirmat pe Aurelian Pavelescu drept lider al partidului, alaturi de o noua echipa, formata din 46 de persoane.

Motiunea lui Aurelian Pavelescu, intitulata "Renastem pentru Romania ta", a primit 514 voturi "pentru" si 17 "impotriva".

Biroul National de conducere al PNTCD cuprinde, pe langa functia de presedinte, un prim-vicepresedinte, in persoana lui Vlad Moisescu, presedintele CNC - Alexandru Stefanescu, secretarul general - Ioan Mihaila, dar si 43 de vicepresedinti.

Potrivit MEDIAFAX, intre cei 43 de vicepresedinti se afla Diana Tusa, din cadrul Initiativei Romania Liberala, fostul parlamentar PDL Maria Stavrositu, dar si fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu.

In cadrul Congresului a mai fost adoptata strategia politica a partidului pentru urmatorii doi ani.

Aurelian Pavelescu a prezentat in cadrul Congresului motiunea sa, intitulata "Renastem pentru Romania ta", in care vorbeste despre necesitatea unui program economic de dreapta, de esenta liberala, care are in centru interesele economice ale romanilor, care presupune stimularea initiativei private, incurajarea intreprinzatorilor si a liber-profesionistilor, dar si valorificarea resurselor naturale si umane avand ca principal criteriu beneficiile directe ale romanilor si nu ale statului sau ale altcuiva.

Potrivit documentului, PNTCD pledeaza pentru reducerea impozitarii directe, reducerea contributiilor de asigurari sociale cu 10 procente si reducerea TVA la nivel initial, de 19%. In virtutea traditiei sale istorice, PNTCD isi contureaza programul politic pe dezvoltarea domeniului strategic al agriculturii si industriei alimentare. Motiunea liderului PNTCD mai mentioneaza descentralizarea si regionalizarea, prin aplicarea principiului subsidiaritatii, dublat de transferul de resursa financiara de la autoritatile centrale catre autoritatile locale.

Pavelescu subliniaza faptul ca PNTCD este si va fi un partid anticomunist, pro-monarhist, un partid al unitatii nationale a romanilor si, nu in ultimul rand, al unificarii dreptei romanesti in jurul valorilor, principiilor si politicilor.

"Ii chemam alaturi de noi pe toti romanii care vor sa ne luam Romania inapoi. Renastem impreuna cu ei, alaturi de ei si pentru ei", se mai arata in finalul motiunii.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

In discursul sau in cadrul congresului, inaintea votului, Vlad Moisescu a spus ca romanii de dreapta vor o solutie politica noua, construita altfel decat partidele politice actuale: deschisa, onesta, apropiata de interesele lor.

"Romanii cer o solutie politica prin care sa-si poata recupera Romania lor! Va spun un paradox: solutia politica noua vom fi noi, Partidul National Taranesc Crestin-Democrat, singurul partid istoric al Romaniei", a mai afirmat acesta.

Deputatul Diana Tusa a declarat, la randul sau, ca acest partid este optiunea romanilor dezamagiti de cei care se clameaza a fi de dreapta, a fi liberali, "dar care se balacesc in oportunism si populism".

"Consider ca Partidul National Taranesc Crestin-Democrat este optiunea naturala a romanilor dezamagiti de cei care se clameaza a fi de dreapta, a fi liberali, dar care se balacesc in oportunism si populism. Cred cu sinceritate ca acest partid poate renaste", a declarat Diana Tusa.

Citeste si:
Joe Biden a cerut Congresului alte 20 miliarde de dolari pentru...
Joe Biden a cerut Congresului...

Ea a aratat ca a intrat in politica in urma cu 15 ani, cand PNTCD era principalul partid din Romania. "Am observat in toti acesti ani ca oamenii se schimba radical peste noapte. In opozitie, sunt in stare sa-si rupa hainele de pe ei pentru binele romanilor. Cand ajung la putere devin brusc «responsabili», iar poporul devine o multime de oameni care este manata de interese obscure, dornice sa destabilizeze o guvernare care le vrea binele. Cand le reamintesti acestor «responsabili» ca oamenii asteapta sa se tina de cuvant esti dat afara, marginalizat si etichetat drept tradator", a mai spus Tusa.

In discursul final al Congresului, dupa reconfirmarea la conducerea PNTCD, Aurelian Pavelescu a vorbit despre "misiunea" pe care partidul o are, de a reveni ca forta politica importanta in Romania. "Misiunea nostra este foarte grea, dar foarte nobila, este pentru fiecare dintre noi un test de viata", a spus Pavelescu.

Citeste si:
UDMR, preferat atât de PSD, cât și de PNL, pentru alianțe la locale
UDMR, preferat atât de PSD,...

De altfel, "renasterea precum Pasarea Phoenix" a fost metafora cel mai des folosita de lideri taranisti in discursurile sustinute la eveniment, majoritatea dintre ei impresionati de "filonul de oameni frumosi si tineri" care li s-a alaturat recent.

"Cred ca PNTCD, cu acest proiect, va primi un Oscar. Eu cred in acest proiect. Sa ii dam drumul, sa ne apucam de treaba si sa ne vedem la guvernare", a spus un taranist din Maramures.

Liderul local a propus chiar "dezmortirea salii" cu un imn al PNTCD lansat la Maramures, sub sloganul "Faceti loc, taranistii intra-n joc".

"Haideti sa ne mobilizam un pic", a indemnat el. Pentru ca organizatorii nu au raspuns solicitarii, acesta a spus: "Daca nu acum, poate cand vom ajunge la putere".

Un alt vorbitor s-a declarat deranjat de formula "PNTCD - aripa Pavelescu". "Sa fie PNTCD simplu", a spus acesta.

Citeste si:
Bogdan Davidescu, reales ca primar în pofida scandaloasei...
Bogdan Davidescu, reales ca...

Revenirea la monarhie si amintirea seniorului Coposu au fost de asemenea des invocate in sala Operei Nationale unde a avut loc evenimentul.

"Fac apel la toti cei ce simt romaneste si se cred de dreapta sa faceti toate presiunile posibile pentru a reinstaura monarhia, pentru a schimba forma de guvernamant a Romaniei in monarhie constitutionala, pentru ca republica nu ne-a adus niciun beneficiu", a declarat o reprezentanta a formatiunii, in aplauzele audientei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.