Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de mai multi cetateni cu privire la existenta unei pagini web ce copiaza site-ul institutiei si prin care se cer date personale si sume de bani, sub pretextul unor fapte comise de cei care o acceseaza, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din MAI.

In urma acestor sesizari, au fost alertate structurile specializate de combatere a criminalitatii informatice, care verifica informatiile semnalate, au mai spus sursele citate.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe site-ul propriu un mesaj prin care avertizeaza cetatenii sa nu dea curs solicitarilor de pe asa-zisul site "clona", precizand totodata ca institutia are o singura pagina web, respectiv www.mai.gov.ro.

"Ministerul Afacerilor Interne a fost semnalat de existenta in spatiul virtual a unei pagini web care cuprinde elemente de identitate vizuala ale site-ului institutional al MAI, prin care se solicita cetatenilor unele date cu caracter personal si/sau plata unor sume de bani invocandu-se diverse fapte pe care acestia le-ar fi comis. Rugam cetatenii care acceseaza sau primesc solicitari de genul celor mentionate mai sus sa nu puna la dispozitie datele solicitate si sa nu interactioneze in vreun fel prin aceste platforme web. MAI anunta public ca singurul site al institutiei este www.mai.gov.ro, iar orice alta pagina web nu ne apartine", se arata in mesajul de intampinare postat pe site-ul MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.