Presedintele Traian Basescu a transmis, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la intrarea in vigoare a Tratatului privind Uniunea Europeana, ca Romania poate avea "o contributie meritorie la dezbaterea generala din interiorul Uniunii cu privire la viitorul constructiei de integrare".

Seful statului mentioneaza in mesajul sau ca, pentru Romania, anul intrarii in vigoare a Tratatului de la Maastricht "coincide cu anul semnarii Acordului de Asociere a Romaniei la Uniunea Europeana, care s-a angajat ireversibil sa adere la spatiul democratic european".

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat "aprecierea pentru viziunea si curajul politic al liderilor europeni care au facut posibila trecerea in aceasta noua etapa de dezvoltare a Europei", precum si "increderea ca Europa va reusi sa mobilizeze resursele politice de care dispune pentru solutionarea provocarilor majore cu care se confrunta astazi".

"Uniunea Europeana se afla la un alt moment important pentru dezvoltarea ei, iar solutii durabile pentru obiectivele ambitioase pe care si le-a propus nu pot fi gasite decat pe baza unor investitii politice demne de exemplul angajamentului inaintasilor", se mai arata in mesajul sefului statului, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Traian Basescu a dorit sa reitereze, cu prilejul acestei aniversari, asigurarea ca Romania poate avea "o contributie meritorie la dezbaterea generala din interiorul Uniunii Europene cu privire la viitorul constructiei de integrare".

"Romania va continua sa sustina avansarea Uniunii Europene catre o autentica Uniune politica pe baza intelegerii ca o Europa tot mai integrata va fi apta sa gestioneze in interesul sau transformarile dintr-o lume tot mai globalizata si sa raspunda, totodata, aspiratiilor legitime de dezvoltare ale natiunii romane", subliniaza seful statului.

"La data de 1 noiembrie 1993 intra in vigoare Tratatul privind Uniunea Europeana, incheiat cu un an inainte la Maastricht, in Olanda, de catre cele 12 state membre la acea vreme. Intrarea in vigoare a Tratatului de la Maastricht semnala nasterea Uniunii Europene cu denumirea pe care o folosim astazi si intrarea ireversibila pe calea integrarii politice a Europei Unite", se mai arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.