Prefectura Covasna a castigat, pana in prezent, trei procese impotriva primariilor din judet care au arborat steagul secuiesc, una dintre sentinte este definitiva si irevocabila, iar alte doua fiind castigate pe fond, in timp ce zece procese sunt inca pe rol.

Directorul Cancelariei prefectului de Covasna, Alina Drinca, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca, pana in prezent, Prefectura Covasna a castigat trei procese intentate impotriva primariilor din judet cu privire la arborarea steagului secuiesc.

Una dintre sentinte este definitiva si irevocabila, dupa ce Curtea de Apel Brasov a respins recursul declarat de primarul comunei Ozun impotriva unei sentinte pronuntate de Tribunalul Covasna, care dadea castig de cauza Prefecturii in cazul plangerii depuse privind arborarea steagului secuiesc pe sediul Primariei Ozun, stabilind ca actiunea este nelegala.

Sentinta a fost pronuntata in 18 septembrie si postata pe site-ul Curtii de Apel Brasov.

De asemenea, Tribunalul Covasna a admis, pe fond, actiunea Prefecturii Covasna impotriva Primariei municipiului Targu Secuiesc si Primariei comunei Chichis, a spus Alina Drinca.

"Restul proceselor - adica alte zece - sunt in curs", a adaugat ea.

Primaria Targu Secuiesc a fost actionata in instanta, la finele lunii mai, de Prefectura Covasna, pentru arborarea steagului secuiesc pe sediul institutiei, primarul Bokor Tibor afirmand atunci ca, in cazul unei sentinte nefavorabile, se vor imparti steaguri tuturor cetatenilor.

Primarul Bokor Tibor a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca a facut recurs la decizia Tribunalului Covasna, in timp ce primarul comunei Chichis, Santa Gyula, a spus ca va proceda la fel.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat de mai multe ori, in legatura cu steagurile secuiesti, ca pe sediile institutiilor publice pot fi arborate doar insemnele si simbolurile prevazute de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.