Presedintele PDL Vasile Blaga spune ca premierul Victor Ponta va fi obligat de "dezastrul economic spre care indreapta Romania" sa candideze la Presedintie, deoarece astfel va scapa de functia de prim-ministru.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca evaziunea fiscala s-a dublat in timpul guvernarii Ponta, iar romanii "isi vor da seama tot mai mult ca s-au inselat cand au votat USL" si ca "minciunile electorale si promisiunile lui Ponta nu vor plati facturile in iarna asta”, transmite MEDIAFAX.

Blaga a afirmat ca PDL vrea ca USL sa se mentina, pentru ca partidele care fac parte din alianta trebuiesa "plateasca" impreuna pentru "toate nerealizarile" guvernarii.

"Nu sunt in stare nici macar in ceasul al 12-lea sa prezinte Comisiei Europene o strategie care sa stea la baza acordului pentru absorbtia fondurilor pentru perioada 2014-2020. De trei ori au trimis-o, de trei ori au fost trimisi la plimbare", a spus Blaga.

Potrivit acestuia, Romania are nevoie "ca de aer" de o relansare fiscala, pe care PDL a propus-o astfel incat angajatorii sa poata crea locuri de munca.

Raspunzand unei intrebari, Blaga a afirmat ca Victor Ponta "indreapta Romania spre dezastru", deoarece, neavand incasari, nu poate indexa punctul de pensie si salariile in sectorul bugetar, dar "va avea grija" sa plateasca ajutoarele sociale.

"Ponta are nevoie ca de aer de un stat de asistati. Cei asistati sunt ai lui. (...) PSD nu are nevoie de oameni liberi, de oameni care sa se descurce, sa aiba locuri de munca. De-asta nu-i intelegem pe liberali. Lui Ponta ii convine situatia aceasta. Va taia toate investitiile, dar va avea grija ca ajutoarele sociale sa fie platite pentru ca isi va atinge tintele electorale este clar”, a spus Vasile Blaga.

Intrebat daca Victor Ponta va candida la Presedintia tarii, Blaga a raspuns: "Ca parere personala, da. Eu zic ca va candida. Nu va avea de ales. Dezastrul economic spre care indreapta Romania il va face sa candideze la Presedintie ca sa scape de functia de prim-ministru. El nu este in stare sa guverneze".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.