Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Bistrita, ca rectificarea bugetara "este, indiscutabil, cel mai mare esec al Guvernului Ponta", PDL cerandu-i premierului sa-i demita pe cei vinovati de estimarile bugetare sau sa demisioneze el insusi.

"Rectificarea bugetara de ieri (miercuri - n.r.) este, indiscutabil, cel mai mare esec al Guvernului Ponta si nu este usor sa faci o ierarhizare a nerealizarilor acestui guvern, numai ca ieri domnul Ponta a demonstrat, prin aceasta rectificare, dezastrul financiar in care se gaseste astazi Romania si noi ii cerem sa arate public cine sunt vinovatii pentru aceasta situatie a bugetului Romaniei, pentru estimarile bugetare din acest an. Nu vorbim de doi lei, vorbim de peste 2 miliarde de euro. Daca ei sunt in Ministerul de Finante, atunci obligatia domniei sale este sa-i elimine imediat in sensul de a-i elibera din functii pe ministrii responsabili, dar, daca sunt la nivelul Guvernului, atunci trebuie sa plece domnia sa", a declarat Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PDL a spus ca premierul Victor Ponta a facut o rectificare "din nou negativa", taind de la capitolul cheltuieli 3,8 miliarde de lei si a marit deficitul cu inca 1,2 miliarde de lei.

"Acestea (taierile - n.r.) i se aduna la prima rectificare negativa de patru miliarde de lei, deci peste doua miliarde de euro. Lucrurile nici nu aveau cum sa nu se intample asa, pentru ca, din pacate, domnia sa a oprit toate investitiile din aceasta tara (...) Promiteau ca vor avea anul acesta incasari din fonduri europene de 12 miliarde de euro. Oficial, pe opt luni, au reusit sa traga 5 miliarde de euro. Iata deci adevarata fata a guvernarii Ponta, pe care o simte fiecare roman a carui putere de cumparare a scazut intr-un an agricol bun in care preturile la legume au fost mai mult decat accesibile fata de anii trecuti", a spus Blaga, sustinand ca, in cel mai greu an al guvernarii PDL, 2010, investitiile reprezentau 10% din buget.

Liderul PDL a mai acuzat Guvernul Ponta ca, desi a introdus sau a marit 28 de noi taxe si impozite, "din cauza faptului ca a dezorganizat total ANAF a reusit sa nu incaseze nici macar 50% din TVA".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Guvernul a aprobat, miercuri, a doua rectificare bugetara din acest an.

Comparativ cu parametrii aprobati in contextul primei rectificari bugetare, ordonanta de rectificare prevede o reducere a veniturilor estimate ale bugetului general consolidat cu 3,4 miliarde lei si a cheltuielilor cu 2,2 miliarde lei, tinta de deficit bugetar fiind revizuita ascendent la 15,9 miliarde de lei (mai mare cu 1,2 miliarde lei sau 0,2 puncte procentuale din PIB), respectiv 2,54% din PIB (evaluat la 625,6 miliarde lei).

Cheltuielile de investitii, care cuprind cheltuielile de capital, cheltuielile aferente programelor cu finantare rambursabila, proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile postaderare si alte transferuri de natura investitiilor, scad la rectificare cu 1,2 miliarde de lei fata de nivelul aferent rectificarii bugetare anterioare

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.