Peste 20.000 membri ai PDL din cele sase judete ale regiunii de Nord-Vest sunt asteptati, sambata, sa voteze candidatul partidului pentru Presedintia Romaniei, cei doi candidati ramasi in cursa, Catalin Predoiu si Gheorghe Falca, prezentandu-si pana atunci programul in fata filialelor.

Cei doi candidati ramasi in cursa pentru Presedintie, Catalin Predoiu si Gheorghe Falca, si-au prezentat, marti si miercuri, proiectele de tara in fata membrilor partidului din judetele Maramures, Salaj, Bihor si Satu Mare, urmand ca joi sa le prezinte in fata celor din Bistrita si Cluj.

"La alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Presedintia Romaniei vor vota peste 20.000 de membri de partid din regiunea de Nord-Vest, cei mai multi, circa 5.000, provenind din organizatia PDL Cluj. Sambata, in ziua votului, se va vota in cele 46 de sectii de votare deschise in localitati din cele sase judete - Cluj, Bihor, Maramures, Satu Mare, Salaj si Bistrita", a declarat pentru MEDIAFAX vicepresedintele PDL pentru regiunea de Nord-Vest, Ioan Oltean.

In opinia acestuia, competitia interna pentru desemnarea candidatului PDL la Presedintie este "serioasa".

"Fiecare candidat priveste cu maxima seriozitate aceasta competitie, care este o noutate absoluta in Romania. Nu a mai avut nimeni o astfel de experienta, iar PDL o priveste cu maxima atentie", a afirmat Ioan Oltean.

Joi, de la ora 18.00, va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca prezentarea proiectelor de tara de catre Catalin Predoiu si Gheorghe Falca, la manifestare urmand sa fie prezent si liderul PDL, Vasile Blaga.

Procesul de votare se va desfasura sambata, intre orele 9.00 - 17.00.

Fostul presedinte al PDL, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, va lipsi, joi, atat de la prezentarea celor doi candidati, cat si la votul de sambata, fiind plecat din tara.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Presedintie s-au desfasurat deja, sambata, in regiunea nord-est, unde democrat-liberalii au ales ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidentiale sa fie Catalin Predoiu.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

In 9 noiembrie vor fi organizate alegeri in regiunea centru, in timp ce in 16 noiembrie in regiunea Vest, iar in 23 noiembrie in regiunea Sud-Vest.

Membrii PDL din regiunea Sud-Est vor fi chemati la urme in 30 noiembrie, cei din regiunea Sud in 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi in 14 decembrie, cand vor vota democrat-liberalii din Bucuresti, Ilfov si din diaspora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.