Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca banii primiti de aceasta institutie la rectificarea bugetara, respectiv 12 milioane de lei, sunt suficienti pentru acoperirea cheltuielilor pana la sfarsitul anului, el aratand ca, daca nu i-ar fi primit, atunci ar fi inchis obloanele.

Zgonea a spus, miercuri, ca bugetul Camerei pe 2013 a fost similar celui din 2012, fiind in cuantum de 198 milioane de lei, in conditiile in care au existat mai multi parlamentari cu 78, respectiv cu 20% mai multi, lucru care a generat un deficit de 21 de milioane de lei.

Potrivit MEDIAFAX, el a aratat ca la rectificarea din iulie Camerei i-au mai fost taiate 2 milioane de lei, ceea ce a facut ca deficitul sa se majoreze la 23 de milioane de lei.

"Camera a primit la rectificare (in octombrie, n.r.) 12 milioane de lei. Daca scadem cele 2 milioane pe care le-am pierdut in vara, inseamna 10 milioane pe care ii primim anul acesta", a spus Zgonea, care a aratat ca cele 10 milioane de lei reprezinta fonduri suficiente pentru acoperirea cheltuielilor pe anul in curs.

"Aceasta institutie, pentru prima data in istoria ei, a facut reduceri de cheltuieli cum nu s-a mai intamplat. Nu mai aveam de unde sa tai decat daca dadeam afara angajatii Camerei sau inchideam obloanele. E important ca am 12 milioane de lei in zona in care pot plati salarii si suma forfetara. Recunosc ca intelegerea Guvernului a fost cea pe care noi am asteptat-o. Rectificarea bugetara pentru Camera e sub 0,1%, deci nu este un impact extraordinar din punct de vedere al bugetului", a spus Zgonea.

El a precizat ca masurile pe care le-a luat pentru reducerea cheltuielilor au privit renuntarea la plata cazarii deputatilor, reducerea diurnelor de deplasare, renuntarea la zborurile nelimitate cu avionul, precum si la reparatiile masinilor din teritoriu, reducerea numarului de posturi de la 1800 la 1500, reducerea numarului de posturi de conducere din Camera cu 26%, sistarea temporara a incadrarilor de personal, precum si implementarea proiectului paperless.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.