Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca motiunea opozitiei pe tema CFR Marfa are "un stil literar-politicianist", ca CFR Marfa va trece printr-un proces de schimbari, fiind estimata o disponibilizare de circa 1416 persoane.

Ramona Manescu le-a prezentat deputatilor istoria privatizarii CFR Marfa, aratând ca ea este cel de-al saptelea ministru al Transporturilor de la demararea acestui proces de privatizare si ca la momentul investirii ei in functie stadiul proiectului era foarte avansat. "Procesul de privatizare a CFR Marfa a demarat in 2007 si s-a derulat fara a se finaliza" a precizat Manescu, potrivit MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca Guvernul va continua procesul de privatizare luând masurile necesare de "viabilizare a companiei, inclusiv reorganizarea si restructurarea acesteia".

"Ca urmare, a fost elaborat Memorandumul cu tema masuri propuse pntru continuarea procesului de pregatire si realizare a privatizarii CFR Marfa, Memorandum ce cuprinde activitati ce trebuie realizate. Continua acest process de privatizare având in vedere si ofertele favorabile ca urmare a realizarii conversiei realizate", a precizat Ramona Manescu.

Ea a aratat ca, in acest moment, s-a infiintat un grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, ai FMI, Bancii Mondiale, Comisiei Europene si ai Cancelariei primului-ministru, echipa ce are ca responsabilitate "delimitarea cadrului in care se va desfasura noul proces de privatizare".

"CFR Marfa va trece printr-un proces de schimbari impuse de managementul privat, printr-un proces de selectie transparent si profesionist, a fost numita noua conducere. Acest proces se va desfasura in conformitate cu prevederile legale si in limitele contractului colectiv de munca convenit deja cu sindicatele. Se estimeaza ca ar fi necesara disponibilizarea de circa 1416 angajati, care a si fost convenita", a precizat Ramona Manescu.

Deputatii dezbat luni dupa-amiaza motiunea simpla "CFR Marfa - Cronica altei privatizari esuate", initiata de PDL si PP-DD.

Citeste si:
CFR Infrastructură anunță că traseul feroviar revine în România,...
CFR Infrastructură anunță că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.