Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Ministerul de Interne, Senatul, Camera Deputatilor, SRI, SIE si STS vor primi bani la rectificare pentru plata salariilor angajatilor.

"La rectificare asiguram plata salariilor pentru toate institutiile unde s-a calculat gresit de la inceput sau unde au fost situatii speciale. Cred ca cei mai multi bani ii dam la Ministerul de Interne, pentru ca s-au angajat noile promotii", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca si Senatul si Camera Deputatilor vor primi bani in plus pentru plata sumelor forfetare catre parlamentari, sume din care sunt platiti angajatii birourilor parlamentare.

"Mai sunt la diverse institutii - Camera si Senatul, unde nu stiu sa va spun de cati bani e vorba, daca sunt trei milioane de euro, dar vorba de drepturi salariale la toate institutiile", a spus Ponta.

El a spus ca si SRI, SIE si STS vor avea o rectificare bugetara pozitiva.

"Si la SRI apare, si la SIE, si la STS - deci unde nu s-a calculat bine de la inceput sau au aparut cheltuieli suplimentare evident ca asiguram toate salariile, asa cum asiguram functionarea tuturor institutiilor", a spus Ponta.

El a aratat ca vor primi bani toti cei care au de primit drepturi salariale. "Toate institutiile centrale sau locale primesc la rectificare banii, inclusiv e vorba de banii pentru insotitorii persoanelor cu handicap - pe aceia ii alocam acum la rectificare", a adaugat Ponta.

El a mai spus ca sunt bani prevazuti in bugetele locale pentru profesorii din preuniversitar. "Avem banii prevazuti - sa nu-i cautati la Ministerul Educatiei, ci la autoritati locale - pentru profesori, pentru ca e vorba de profesorii din preuniversitar. Avem pentru medici, i-am trecut la fondul de rezerva si-i platim pe masura ce e necesar", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.