Premierul Victor Ponta a confirmat informatia conform careia deficitul bugetar va creste, prin rectificare, de la 2,3% din PIB la 2,5% din PIB pentru cofinantarea programelor europene.

"Vreau sa confirm ca, in discutiile pe care ministrul Finantelor si ministrul delegat pentru Buget le-au avut cu delegatia FMI, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale, inclusiv bazat pe acest succes oarecum neasteptat pentru dansii (cresterea nivelului de absorbtie a fondurilor UE - n.r.) - pentru ca tot auzisera in anii trecuti ca o sa avem bani europeni si nu mai credeau nici ei, iata ca acum ii avem - pentru a nu afecta restul activitatilor bugetare, vom avea o crestere de 0,2% a deficitului numai pentru cofinantarea programelor europene. Constatandu-se aceasta crestere a platilor si a decontarilor pe fondurile europene, au acceptat sa avem o crestere fata de programul initial", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca prin rectificare vor fi asigurate fonduri de cheltuieli salariale pentru absolventii incadrati la Ministerul de Interne, profesori si medici.

Citeste si: Rectificarea bugetara va duce deficitul de la 2,3% la 2,5% din PIB


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.