Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, in cadrul ceremoniei de marcare a demararii lucrarilor la scutul antiracheta din cadrul Bazei Militare de la Deveselu, ca are sentimentul "datoriei implinite" si ca doreste tuturor sa aiba satisfactia pe care el o simte in aceasta zi.

"Pentru noi, pentru romani, evenimentul de asazi poate are o semnificatie mai adanca, iar aceasta semnificatie este integrarea Romaniei in sistemele si structurile NATO. Romania intra in clubul statelor membre NATO care vor asigura una din cele mai perfectionate solutii de protejare a cetatenilor europeni si a cetatenilor americani impotriva amenintarii reale pe care o reprezinta atactul cu rachete balistice", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat totodata ca evenimentul de astazi arata ca aliatii au capacitatea sa-si apere cetatenii de orice tip de amenintare.

"in mod categoric, pentru o tara ca Romania, baza dezvoltarii incepe de la securitate. De la securitate incolo, poti sa vorbesti despre dezvoltare economica si cetateni care traiesc in siguranta. in ceea ce ne priveste, evenimentul de astazi mai are o semnificatie, o semnificatie a increderii aliatilor nostri in Romania. Pentru moment, investitia de la Deveselu este o investitie romano-americana. Speram ca atunci cand investitia va fi terminata si sistemele operationalizate, sistemul sa fie parte a sistemului de protectie al NATO", a mai spus seful statului, la ceremonia de marcare a demararii lucrarilor principale de constructie la Facilitatea de aparare antiracheta din cadrul Bazei Militare de la Deveselu.

Presedintele Basescu a multumit autoritatilor americane, vicepresedintelui Joe Biden si presedintelui Barack Obama, Ministerului Apararii al SUA, Ministerului Apararii din Romania, Ministerului de Externe din Romania si, nu in ultimul rand, administratiei locale care "a dat tot sprijinul pentru ca inceperea investitiei de la Deveselu sa fie posibila".

"Va doresc la toti sa aveti satisfactia pe care eu o am astazi, sentimentul meu este acela al datoriei implinite", a declarat presedintele Traian Basescu, in incheierea discursului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.