Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sambata, ca va avea, luni dupa-amiaza, o intalnire cu parlamentarii PDL sa discute proiectul Legii descentralizarii, la cererea sa.

Intrebat, sambata, la Cluj-Napoca, de catre jurnalisti, cand va avea loc o intalnire cu parlamentarii PDL pentru Legea descentralizarii, asa cum ceruse senatorul democrat-liberal Alin Tise, Liviu Dragnea a spus ca el a solicitat o astfel de discutie si a convenit cu PDL ca intalnirea sa aiba loc luni dupa-amiaza.

"Nu mi-au cerut ei o intalnire, eu am solicitat o intalnire, pentru ca vrem sa avem intalniri cu toate grupurile parlamentare. Am convenit pentru luni, la ora 17,30 cu PDL. Nu cred ca vor fi foarte greu de convins cei de la PDL ca proiectul Legii descentralizarii este bun, pentru ca, din cate stiu eu, majoritatea grupului PDL sustine descentralizarea. Cel putin declarativ, ani de zile au sustinut-o", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

Vicepremierul Liviu Dragnea participa, sambata dimineata, la Prefectura Cluj, la o intalnire cu reprezentantii Clusterului IT si rectorii universitatilor clujene, la care mai sunt prezenti vicepresedintele PSD, Ioan Rus, fostul negociator sef al Romaniei cu UE Vasile Puscas, sociologul Vasile Dancu, parlamentari PSD, prefectul Ioan Gheorghe Vuscan, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

Vicepresedintele PDL, senatorul Alin Tise, a anuntat, joi, ca partidul pe care il reprezinta cere vicepremierului Liviu Dragnea o intalnire pe tema Legii descentralizarii, considerand ca prin actualul proiect propus Romania devine "o adunatura de feude".

Alin Tise declarase atunci, intr-o conferinta de presa, ca PDL spune "nu" acestei "mari baronizari a USL", considerand ca pentru Legea Descentralizarii este nevoie de un consens intre partide.

"Pozitia PDL fata de proiectul Legii Descentralizarii este de a spune "nu" acestei mari baronizari pe care incearca sa o faca USL. Consideram ca prin modalitatea lui Liviu Dragnea de a face descentralizarea Romaniei transforma tara intr-o adunatura de feude. Cerem USL retragerea proiectului si propunem un pact national pe acest subiect. Descentralizarea are legatura cu viata tuturor romanilor, este un proiect capital pentru dezvoltarea Romaniei si trebuie sa existe un consens intre toate fortele politice. Cerem USL sa demareze negocieri intre partide, asteptam sa vina Liviu Dragnea cu proiectul de descentralizare la discutii cu grupurile parlamentare ale PDL. Cerem o intrevedere a PDL cu Dragnea saptamana viitoare, asa cum a fost cea pe care a avut-o cu UDMR", a spus Tise.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.