PDL ii cere vicepremierului Liviu Dragnea o intalnire pe tema Legii Descentralizarii, considerand ca prin actualul proiect propus Romania devine "o adunatura de feude", a declarat, joi, vicepresedintele PDL, Alin Tise.

Alin Tise a declarat, intr-o conferinta de presa, ca PDL spune "Nu" acestei "mari baronizari a USL", considerand ca pentru Legea descentralizarii este nevoie de un consens intre partide.

"Pozitia PDL fata de proiectul Legii descentralizarii este de a spune «Nu» acestei mari baronizari pe care incearca sa o faca USL. Consideram ca prin modalitatea lui Liviu Dragnea de a face descentralizarea Romaniei, transforma tara intr-o adunatura de feude. Cerem USL retragerea proiectului si propunem un pact national pe acest subiect. Descentralizarea are legatura cu viata tuturor romanilor, este un proiect capital pentru dezvoltarea Romaniei si trebuie sa existe un consens intre toate fortele politice. Cerem USL sa demareze negocieri intre partide, asteptam sa vina Liviu Dragnea cu proiectul de descentralizare la discutii cu grupurile parlamentare ale PDL. Cerem o intrevedere a PDL cu Dragnea saptamana viitoare, asa cum a fost cea pe care a avut-o cu UDMR", a spus Tise, potrivit MEDIAFAX.

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis, marti, parlamentarilor UDMR ca este posibil ca Uniunea sa sustina proiectul de descentralizare propus de USL, vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely replicandu-i ca sustinerea va exista in functie de discutiile care vor urma.

Dragnea s-a intalnit, marti, cu grupurile parlamentare ale UDMR, carora le-a prezentat sinteza proiectului de descentralizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.