Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Slatina, ca nimeni in USL nu a venit cu propunerea majorarii cotei unice, dar ca a existat o discutie preliminara, cea de fond urmand a se desfasura saptamana viitoare, in perspectiva constructiei bugetare.

"Nimeni, nici primul-ministru, nici altcineva, alti colegi din USL, din partea PSD sau altui partid nu au venit cu aceasta propunere, sa marim cota unica. Nu. A fost pur si simplu o discutie preliminara, discutia pe fond va urma saptamana viitoare, probabil, sau va incepe la sfarsitul acestei saptamani, in perspectiva constructiei bugetare", a comentat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca "s-a discutat despre mai multe variante", avand in vedere ca exista o problema, ca in fiecare an, la constuctia bugetulului, care este insuficient si existand in continuare cheltuieli publice care se justifica, de genul sanatatii, educatiei sau ordinea publica.

"Nimeni nu a venit sa spuna: Eu doresc sa maresc cota unica, pentru ca angajamentul de a pastra la 16% este un angajament comun, nu doar al PNL", a mai spus liderul liberal.

Antonescu a tinut sa precizeze ca a fost doar "o discutie informala, un schimb de cuvinte, la maniera: «Domnule, hai sa incepem sa discutam si despre buget, pentru ca avem niste probleme, hai sa vedem cum le rezolvam». Nu a fost o discutie pe agenda USL", a spus el.

Intrebat cine a deschis aceasta discutie privind majorarea cotei unice, Crin Antonescu a raspuns: "Nu imi aduc aminte, dar trebuie sa fi fost ori domnul Ponta ori domnul Chitoiu. Nu imi mai aduc aminte. Spun ca unul dintre cei doi, pentru ca primul-ministru si ministrul Finantelor duc grija, inainte de toate, a constructiei bugetare. (..) Noi nu avem niciun fel de ezitare in a spune ca nu luam in calcul o asemenea varianta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.