PDL solicita Guvernului Ponta "sa renunte la intentia de majorare a cotei de impozitare", in caz contrar va introduce o motiune de cenzura bazandu-se si pe sprijinul PNL, a declarat joi purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu.

Saftoiu a precizat, la o conferinta de presa, ca din informatiile PDL majorarea cotei unice de impzoitare de la 16 la 22% si reducerea TVA de la 24% la 22% este o varianta de lucru a Guvernului Ponta pentru intocmirea bugetului pe 2014.

"In legatura cu intentia de majorare a cotei unice de impozitare de la 16% la 22% si reducerea TVA de la 24% la 22%, din informatiile noastre aceasta este varianta de lucru a Guvernului Ponta pentru intocmirea bugetului pe 2014. Asta inseamna ca Ministerul Finantelor a elaborat o varianta de buget pe 2014 luand in considerare o cota majorata", a spus Saftoiu.

Ea a aratat ca prin majorarea cotei de impozitare romanii trebuie sa scoata din buzunar 11 miliarde de lei anual, in timp ce prin reducerea TVA de la 24 la 22% Guvernul lasa economiei 5 miliarde de lei.

Saftoiu a mai spus ca efectul unei majorari a cotei de impozitare ar fi dezastruos asupra mediului de afaceri, ar descuraja investitiile straine, ar duce la reducerea locurilor de munca si cresterea poverii fiscale.

"PDL solicita Guvernului Ponta sa renunte la aceasta intentie de majorare a cotei de impozitare, in caz contrar avem de gand sa introducem o motiune de cenzura. (...) La motiunea de cenzura ne bazam pe sprijinul PNL, exista deja voci din randul liberalilor care nu sustin majorarea cotei unice si le dam posibilitatea sa arate ca sustin mediul de afaceri", a afirmat Adriana Saftoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.