Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, membru in Comisia de cultura a Senatului, a declarat, miercuri, ca majorarea taxei TV este un lucru necesar, el invocand ca argument respectul pentru telespectatori, care nu ar trebui sa vizioneze emisiuni intrerupte de publicitate.

"Cresterea taxei TV este un lucru necesar, in primul rand din respect fata de telespectatori. Telespectatorii unei televiziuni publice nu trebuie sa aiba emisiuni intrerupte de acele minute de publicitate", a spus Rosca Stanescu, dupa sedinta comisiei, in care a fost audiat presedintele-director general al SRTV, Claudiu Saftoiu.

El a precizat, in al doilea rand, ca TVR, fiind o televiziune publica, trebuie subventionata si "tinuta in spate" de populatie.

"Asta inseamna televiziune publica si ea serveste populatia. In perspectiva, ar trebui gasite mijloacele financiare astfel incat Televiziunea publica sa poata rezista financiar fara publicitate, iar publicitatea sa se duca catre televiziunile comerciale", a adaugat Rosca Stanescu.

El a spus ca o asemenea decizie este una foarte grea, nu poate fi luata sacrificand Televiziunea publica si nu se va putea face decat atunci cand, din calcule, vor rezulta si mijloacele din care Televiziunea publica sa poata supravietui.

El a adaugat ca presedintele-director general al SRTV, Claudiu Saftoiu, a precizat ca in perspectiva ar trebui gandita posibilitatea ca Televiziunea publica sa renunte la publicitate, dar sa aiba mijloacele financiare pentru a supravietui.

"Mijloacele financiare nu pot fi, pana la urma, decat taxa care este neindexata de foarte multi ani de zile si este cea mai mica taxa din Europa", a mai spus Rosca Stanescu.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat, pe 17 octombrie, la o dezbatere organizata in Parlament, ca in curand Comisia de cultura din Senat va elabora o propunere legislativa prin care sa se interzica televiziunii publice sa mai primeasca publicitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.