Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea afirma ca, pentru a oferi romanilor "alternativa unei drepte puternice", cu candidat unic si un guvern ferm, este nevoie de discutii inclusiv cu PNL, "daca se defineste de dreapta si nu se coafeaza mai mult cu bigudiurile de stanga".

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca daca dreapta ar fi inteles ca trebuie sa se uneasca "ar fi fost prea frumos", insa acum clasa politica romaneasca este, cel putin la nivel de perceptie publica, "submediocra", transmite MEDIAFAX.

Potrivit lui Florea, dreapta "ofera un spectacol jalnic de a se ataca unul pe celalalt" si fiecare partid incearca sa se pozitioneze pe spectrul politic "lovind in celalalt".

El a mai spus ca PDL va trebui sa isi refaca structurile, sa discute cu celelalte formatiuni si sa unifice dreapta, punand "valorile in fata".

Totodata, prim-vicepresedintele PDL este de parere ca democrat-liberalii nu au voie, in calitate de forta care a condus Romania, sa spuna ca nu au un candidat la Presedintie, un candidat care sa fie desemnat premier sau o echipa de profesionisti, spre deosebire de alte partide de dreapta, precum Partidul Miscarea Populara si Partidul Forta Civica

"Este Neamtu lider, este Razvan Ungureanu lider… Vin la masa si spun: «Ma luati pe mine, eu sunt cel mai bun, eu sunt cel bine plasat». Este de neacceptat acest lucru. Ei si-au definit partide ca sa nu aiba partide, nu au partide. M-as bucura sa aiba partide, sa aiba oameni de calitate, sa-mi puna cu adevarat problema unificarii dreptei. (...) Toata lumea a zis: «unim dreapta, dar cu mine». De acord, domnul Razvan Ungureanu - il simpatizez - dar nu poti sa zici «eu sunt lider, votati-ma pe mine si restul nu mai conteaza». Liderul pe care l-ai oferit trebuie sa-ti puna in valoare ceea ce ai gandit, ca partid. Cu un lider care-ti pune in practica programul castigi romanii", a spus Florea.

El a adaugat ca PDL nu mai este un partid "de lider" si va trebui sa parcurga "drumuri intortocheate" in care sa isi defineasca o echipa, sa creasca un lider, sa-l scoata in fata si sa-l promoveze.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"PDL nu trebuie sa minta. Trebuie sa-si refaca structurile, sa fie un adevarat partid cu structuri in teritoriu, sa-si desemneze liderul, dupa care sa mearga rapid sa stea de vorba cu celelalte partide si sa uneasca dreapta. Daca unul dintre liderii aceia va fi un potential prezidential de dreapta mai bun, mai dinamic, gasit mai atractiv de populatie si care sa garanteze ca pune in practica ce a gandit partidul, atunci trebuie sa accepti", a spus Florea.

In opinia acestuia, trebuie discutat "cu toata lumea" pentru "satisfacerea interesului national", trebuie depasite orgoliile si oprita migratia, in caz contrar partidele doar "aduna o oaste de stransura care va perpetua continuu tradari: mocirla bagi, mocirla iese".

Florea a adaugat ca, din punctul sau de vedere, va trebui discutat inclusiv cu PNL, daca interesul national este asezat inaintea altor interese "de partid, de grup sau de familie".

Citeste si:
Premierul Morawiecki solicită acordarea rapidă a statutului de...
Premierul Morawiecki solicită...

"Daca PNL se defineste de dreapta si nu se coafeaza mai mult cu bigudiurile de stanga - pentru ca asta face acum, are exprimari de stanga clare - va trebui sa stai de vorba si cu PNL, va trebui sa oferi romanilor alternativa unei drepte puternice, cu candidat unic si cu guvern ferm. (...) Stanga am vazut ca nu are candidat, asa se defineste domnul Ponta. Domnul Antonescu - vedem foarte clar ca nu poate fi, la un moment dat, nu poate, aceasta e parerea mea. Si atunci, in interesul Romaniei, poti da un pas in spate", a spus Florea.

Presedintele Traian Basescu declara, vineri, ca el si-a dorit ca unificarea dreptei sa se faca inainte de europarlamentare, iar mai apoi sa se desemneze un candidat la prezidentiale. Intrebat daca unificarea dreptei se va face dupa europarlamentare, Traian Basescu a spus ca el a dorit ca aceasta unificare sa aiba loc acum si a marturisit ca, in urma cu trei saptamani, l-a sunat Vasile Blaga, cu care s-a si intalnit ulterior sa discute.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

"Am intrebat care este subiectul si mi-a zis: «Pai, ce facem cu dreapta» si i-am spus parerea mea. Parerea mea este ca unificarea trebuie facuta inainte de europarlamentare ( ..) pentru a se obtine un rezult apropiat de cel al PSD. In acelasi timp, am dat varianta, pentru ca am inteles ca era o consultare. Am spus, daca nu se poate, Miscarea Populara si Forta Civica ar trebui sa faca o fuziune pana atunci", declara seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.