Liderul Partidului Miscarea Populara Eugen Tomac a declarat, marti, ca formatiunea se afla in discutii privind o fuziune cu Forta Civica, iar, referitor la unificarea dreptei, a aratat ca nu stie "daca PDL, in aceasta formula, va putea sa stea la aceeasi masa".

In privinta fuziunii, Tomac a tinut sa precizeze ca discutiile sunt numai cu Forta Civica, dar ca exista un dialog cu alte voci credibile de dreapta de pe scena politica, care se vor alatura la un moment dat Miscarii Populare.

Potrivit MEDIAFAX, liderul Partidului Miscarea Populara a mai declarat ca nu a discutat cu Emil Boc si cu Elena Udrea despre o apropiere de Miscarea Populara, dar ca a discutat cu "foarte multi oameni politici, din alte partide, care vor sa se alature acestei formatiuni".

In privinta unor discutii cu PDL pentru unificarea dreptei, dupa alegerile europarlamentare, Eugen Tomac s-a aratat convins de faptul ca toti cei care promoveaza aceleasi principii si valori de dreapta, la un moment dat vor trebui sa stea la aceeasi masa.

"Nu stiu daca PDL, in aceasta formula, va putea sa stea la aceeasi masa, dar aici depinde foarte mult de puterea liderilor politici de a ceda din orgolii si de a gandi in perspectiva", a mai spus presedintele PMP.

In opinia acestuia, "un candidat la prezidentiale din partea dreptei, sustinut de toate fortele de dreapta si inclusiv de presedintele Traian Basescu, are sanse reale in a-l bate pe Ponta sau Geoana, indiferent care va candida".

In plus, Tomac a tinut sa precizeze ca PMP a fost singurul partid care a impus, prin protocol, ca toate candidaturile sa intre intr-un sistem de alegeri preliminare, fie ca este vorba de europarlamentare sau prezidentiale.

"Eu, din cate stiu, la USL primii pe lista sunt sotiile celor doi copresedinti, pentru europarlamentare, si in PDL se stie deja lista. La noi nu se stie acest lucru, tocmai pentru ca urmeaza o competitie interna", a mai spus Tomac.

Despre candidatura lui Mihai Razvan Ungureanu la prezidentiale, Eugen Tomac a mentionat ca acesta este "un candidat foarte bun". "Sunt sigur ca in turul doi, intre MRU, Ponta sau Geoana, MRU are toate sansele sa ii invinga", a continuat acesta, precizand ca Miscarea Populara va stabili candidatul in urma discutiilor cu Forta Civica.

Citeste si:
Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE
Mihai Razvan Ungureanu a...

El a mai spus ca se afla "in pline discutii" cu Forta Civica pentru o eventuala fuziune.

Tomac a precizat ca Miscarea Populara si Forta Civica au obiective comune si se adreseaza acelorasi categorii de cetateni. "Nu vedem niciun impediment in a merge mai departe impreuna", a continuat Tomac.

Potrivit acestuia, obiectivul celor doua formatiuni este sa construiasca un partid puternic, iar viitorul presedinte al formatiunii rezultate in urma acestei fuziuni va fi decis de Congres.

"Congresul va decide cine va conduce Miscarea Populara. Pana atunci, partidul are o conducere, ne desfasuram din plin activitatea si vrem sa ii aducem alaturi de noi pe toti cei care impartasersc aceleasi valori si au aceeasi viziune. (..) Asa cum am spus si la infiintarea partidului, sunt delegat de colegii mei, membri fondatori, sa conduc partidul pana la primul Congres", a mai aratat Eugen Tomac.

Citeste si:
Eugen Tomac: „România nu are nicio șansă să intre în Schengen în 2023”
Eugen Tomac: „România nu are...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.