Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a declarat, marti, ca este nevoie de o unificare a dreptei, printr-o fuziune si nu prin aliante si a aratat ca Mihai Razvan Ungureanu poate fi candidatul dreptei la prezidentiale daca este validat intern.

Intrebat despre o posibila colaborare intre Miscarea Populara si Forta Civica, Preda a aratat ca aceasta ar fi o prima etapa in directia realizarii unui partid unic de dreapta, ceea ce, in opinia sa, "ar trebui sa se intample in Romania, pentru ca nu te poti opune unui PSD mamut si cu un electorat captiv de aproximativ 15% din intregul electorat si vreo 25% dintre cei care merg la vot, cu trei-patru partide de dreapta mai mici sau mai mari".

Potrivit lui Preda, este nevoie de un partid unic la guvernare si de doua partide tari, unul pe stanga si unul pe dreapta, care sa se bata in solutii si nu in vorbe si critici aduse unul celuilalt, transmite MEDIAFAX.

Despre o posibila alianta pe dreapta, Marian Preda a precizat ca aliantele nu sunt bune. "Uitati-va ce s-a intamplat din 1992 incoace, pentru ca, practic, niciodata nu a fost un partid unic la guvernare dupa 1990 si de fiecare data a trebuit sa negocieze pe cine pune fiecare acolo", a aratat Preda.

El a mai spus ca unificarea dreptei trebuie sa se faca pe baza principiilor unui nou partid, nu ale unui partid asemanator cu celelalte, el enumerand democratia interna, alegerea candidatilor prin competitie interna si nu prin negociere, valorile de dreapta, prioritare, fara compromisuri in vederea obtinerii unor voturi facile in alegeri.

Preda a spus ca, pentru Fundatia Miscarea Populara, sunt importante acele criterii anuntate de la inceput, si anume integritate, competenta profesionala, care trebuie folosite atunci cand sunt numiti in functii anumiti oameni.

"Este important sa vina la guvernare, in 2016, un guvern de dreapta cu un program, nu cu o atitudine de negare a ceea ce s-a intamplat, care sa fie suficient de clar anuntat din timp, altfel, Romania merge din ce in ce mai rau", a mai comentat Marian Preda.

Citeste si:
Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE
Mihai Razvan Ungureanu a...

Despre candidati comuni, din partea dreptei, la alegerile europarlamentare, Preda a spus ca ar trebui sa fie, dar ca nu stie daca se va ajunge la acest lucru, "poate doar in zona Miscarea Populara - Forta Civica".

"Ar fi bine daca ar fi candidati comuni si cu PDL, eu ma indoiesc ca se va intampla asta cu acest PDL", a mai afirmat presedintele Fundatiei Miscarea Populara.

Marian Preda a comentat si legat de candidatura lui Mihai Razvan Ungureanu la Presedintie, el aratand ca in statutul PMP se precizeaza ca un candidat trebuie sa primeasca votul tuturor membrilor, pentru a fi validat in interiorul partidului.

"Poate sa fie candidatul dreptei (Mihai Razvan Ungureanu, nr), dar trebuie sa fie validat de toti membrii partidului", a mai spus el.

Potrivit lui Marian Preda, o fuziune pe dreapta, in vederea alegerilor prezidentiale, nu este tardiva.

Citeste si:
PNL începe negocierile cu PMP pentru o posibilă fuziune
PNL începe negocierile cu PMP...

"Niciodata nu este prea tarziu. E tarziu pentru a face compromisuri, nu mai putem ramane in fragmentarea aceasta continua si sa ne tot lamentam", a mai spus presedintele Fundatiei Miscarea Populara, el adaugand ca notorietatea Miscarii Populare este chiar mai buna decat a Fortei Civice, in acest moment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.