Deputatii au respins, marti, motiunea simpla initiata de PP-DD si PDL privind Codul insolventei, in favoarea motiunii votand 65 de parlamentari, in timp ce 234 au fost "impotriva", iar 21 s-au abtinut.

"Odata cu picarea motiunii suntem obligati sa sesizam Curtea Constitutionala", a declarat, dupa vot, de la tribuna Parlamentului, Andreea Paul (PDL), transmite MEDIAFAX.

"Ati dat dovada de ipocrizie, una vorbiti la televizor, unde va bateati cu pumnul in piept ca nu sustineti ordonanta de urgenta si alta ati facut in Parlament", a spus, la randul sau, Liliana Minca (PP-DD).

Deputatul Remus Cernea a aratat ca decizia Camerei va duce la "afectarea grava" a libertatii de exprimare si a libertatii presei.

Motiunea a fost dezbatuta, luni, in plenul Camerei Deputatilor, in prezenta ministrului Justitiei, cand reprezentantii puterii au considerat-o "inodora, incolora si insipida", in timp ce initiatorii au spus ca noua reglementare privind insolventa reprezinta "un atac grav la liberatatea de exprimare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.