Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca PNL nu va sustine, in continuare, proiectul inaintat de Guvern pe Rosia Montana, aratand totodata ca, daca se vrea elaborarea unui nou proiect comun general la nivelul USL, se poate constitui o echipa care sa-l pregateasca.

"Am acceptat prelungirea termenului pe care l-a solicitat comisia si se propunea prelungirea pana la 10 noiembrie. Ceea ce doream noi sa clarificam si atunci si acum este urmatorul lucru: mandatul acestei comisii. Ea a fost creata si mandatata de plenul Parlamentului pentru a aviza, intr-un fel sau altul, un anumit proiect de lege si anume proiectul initiat de Guvern, pe care noi nu l-am sustinut si nu-l sustinem. Se punea problema daca suplimentarea mandatului insemna si un nou mandat de continut in sensul elaborarii unui nou proiect sau daca se limiteaza la vechiul mandat. A ramas limita la vechiul mandat si, din acest punct de vedere, noua nici nu ne trebuie 10-15 zile, cate mai sunt pana in 10 noiembrie", a explicat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca, daca se doreste un nou proiect privind exploatarea auro-argintifera, nu doar in perimetrul Rosia Montana, ci pe intreaga suprafata a tarii, proiect comun la nivelul USL, nu este nevoie de o comisie speciala, ci de constituirea unei echipe care sa pregateasca proiectul care sa fie asumat de grupurile parlamentare, de anumiti parlamentari sau de o anumita comisie.

"Nu e nevoie de o comisie speciala. Noi, insa, am pus aceasta problema, pentru ca, din declaratiile presedintelui comisiei Darius Valcov si din declaratiile mai multor membri, s-a spus foarte clar ca proiectul depus de Guvern, practic, este respins, este abandonat si se construieste cu totul un nou proiect. Daca era vorba de construirea unui nou proiect, noi credem ca trebuie sa stabilim si un nou mandat pe o durata mult mai lunga, pentru ca e greu de construit un nou proiect de reglementare pe o asemnea tema in doua saptamani. Daca e vorba, asa cum a rezultat, de pastrarea obiectului de activitate al comisiei - proiectul Guvernului, sigur, doua saptamani e prea mult", a mai spus Crin Antonescu.

El a adaugat ca membrii PNL din comisia speciala nu au niciun motiv sa nu participe la sedintele comisiei, dar punctul de vedere al PNL "este clar si cunoscut".

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Deputatii si senatorii au decis, marti, in sedinta comuna, prelungirea pana pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de catre Comisia parlamentara Rosia Montana. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, inregistrandu-se 17 voturi "impotriva" si opt abtineri, PDL neparticipand la vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.