Premierul Victor Ponta a precizat ca va explica membrilor Congresului american ca Romania si Polonia trebuie sa beneficieze de eliminarea vizelor pentru intrarea cetatenilor in SUA, adaugand ca a discutat si cu toti reprezentantii firmelor americane deoarece "lobby-ul" acestora este important.

"Miercuri, voi face si eu efortul - pe care cred ca il fac, in mod corect, toti oamenii politici din Romania - de a explica ca Romania si Polonia trebuie sa intre si ele in programul de Visa Waiver. Dar aia e o alta discutie, insa am discutat cu toti reprezentantii companiilor si lobby-ul lor pe langa Congresul Statelor Unite este important si in acest domeniu al ridicarii vizelor", a adaugat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El s-a intalnit la Washington cu reprezentantii companiilor Motorola, Hewlett-Packard, ExxonMobil, Chevron, IBM.

La finele saptamanii trecute, premierul Victor Ponta a anuntat ca se va intalni, marti, la Casa Alba, cu vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discutie in care va reafirma Parteneriatul strategic politic si militar dintre cele doua tari si va aborda perspectivele de colaborare pentru perioada imediat urmatoare, iar miercuri va discuta si cu reprezentanti ai Congresului cu atributii privind modificarea legislatiei care sa permita includerea Romaniei in programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.