PDL cere Guvernului USL sa renunte la angajarea raspunderii pe proiectul descentralizarii si propune semnarea unui pact intre toate formatiunile politice, prin care acestea sa-si asume ca nu politizeaza "excesiv" aceasta tema, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu.

Ea a spus ca PDL se va adresa prim-ministrului in scris cu propunerea privind semnarea unui pact pe tema descentralizarii in urma unui dialog real.

Safotiu a spus ca PDL propune ca Guvernul sa inceapa un dialog real intre partide, societate civila si mediul academic privind descentralizarea, deoarece pana in prezent primarii de opozitie au spus ca punctele lor de vedere nu au fost luate in considerare.

"PDL propune ca Guvernul sa inceapa un dialog real intre partide, societate civila si mediul academic, aceasta pentru ca noi consideram acest proiect de lege la fel de important ca proiectul de revizuire a Constitutiei. In urma acestui dialog, PDL propune semnarea unui pact intre toate partidele politice care sa-si insuseasca ca nimeni nu va folosi acest subiect politizandu-l excesiv", a precizat Saftoiu, potrivit MEDIAFAX.

Ea a aratat ca in cazul in care nu se va ajunge la acest dialog si pact in interesul Romaniei, PDL are in vedere introducerea unei motiune simple.

"Subiectul merita o motiune de cenzura, dar suntem realisti ca chiar daca incercam sa adunam toate semnaturile de la opozitie, nu reusim sa intrunim numarul necesar pentru o motiune de cenzura", a mai explicat Saftoiu.

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, dupa sedinta USL, ca proiectul legii descentralizarii va fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, in noiembrie, inainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, daca va exista sustinerea majoritatii.

Ponta a mentionat ca s-a ajuns la ideea in care lucruri care tin de ordine publica si politie vor fi tratate separat de legea descentralizarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.