Conducerea PDL a decis sa depuna, marti, motiune simpla la Camera Deputatilor pe tema privatizarii CFR Marfa cu titlul "Cronica unei alte privatizari esuate", a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu.

Saftoiu a precizat, dupa sedinta BPN, ca PDL asteapta prin aceasta motiune raspuns la trei intrebari - ce se va intampla cu cei 11.000 de angajati ai CFR Marfa, cine isi asuma raspunderea pentru hotararea de Guvern care a dus la esuarea privatizarii si cand va fi reluat procesul de privatizare, transmite MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca se impune si demisia, cel putin de onoare, a ministrului Transporturilor, Ramona Manescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, despre esecul privatizarii CFR Marfa, ca premierul Ponta "a vrut sa isi ajute un prieten" si "a iesit prost".

"Nu spun ca sunt lipsit de date, ci sunt mai intime, de familie. A vrut sa isi ajute un prieten, un amic in orice caz, si a iesit prost", a spus Traian Basescu, intr-o emisiune difuzata de B1 TV si evz.ro.

Privatizarea CFR Marfa a fost discutata de trei ori in CSAT, unde presedintele Traian Basescu si sefii serviciilor de informatii au spus foarte clar ca nu exista nimic ilegal si imoral, a declarat, in replica, premierul Victor Ponta, adaugand ca el este prieten cu Gruia Stoica asa cum este "prieten" si cu Basescu.

Vanzarea a 51% din CFR Marfa catre Grup Feroviar Roman (GFR), companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putu fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.