Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu pe tema unificarii dreptei, dar ca aceasta a avut loc dupa ce au fost mai multi mesageri din PDL care l-au sfatuit sa se intalneasca cu seful statului.

Intrebat in legatura cu afirmatiile lui Traian Basescu potrivit carora Blaga i-ar fi solicitat o intalnire dar nu a tinut cont de parerile sale, Vasile Blaga a precizat: "Nu am nimic de adaugat, am avut o discutie cu domnul presedinte. N-ar fi trebuit sa mire pe nimeni pozitia PDL, adica candidatura la alegeri europarlamentare singuri si discutii dupa alegeri, nimic nou".

El a precizat ca aceasta discutie cu Traian Basescu a avut loc dupa ce a primit mai multi mesageri, sfatuindu-l sa aiba o astfel de discutie.

"Hai sa nu spunem cum a fost cu solicitarea, adica dupa ce primesti mai multi mesageri sfatuindu-te sa ai o astfel de discutie, am avut-o, ceea ce nu ma deranjeaza", a spus Blaga, adaugand ca mesagerii au fost din PDL, transmite MEDIAFAX.

El a mai spus ca PDL nu putea sa stea si sa nu-si desemneze un candidat pentru prezidentiale, mai ales ca exista aceasta actiune prevazuta in programul sau politic.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca el si-a dorit ca unificarea dreptei sa se faca inainte de europarlamentare, iar mai apoi sa se desemneze un candidat la prezidentiale.

Intrebat daca unificarea dreptei se va face dupa europarlamentare, Traian Basescu a spus ca el a dorit ca aceasta unificare sa aiba loc acum si a marturisit ca, in urma cu trei saptamani, l-a sunat Vasile Blaga, cu care s-a si intalnit ulterior sa discute.

"Am intrebat care este subiectul si mi-a zis: «Pai, ce facem cu dreapta» si i-am spus parerea mea. Parerea mea este ca unificarea trebuie facuta inainte de europarlamentare ( ..) pentru a se obtine un rezult apropiat de cel al PSD. In acelasi timp, am dat varianta, pentru ca am inteles ca era o consultare. Am spus, daca nu se poate, Miscarea Populara si Forta Civica ar trebui sa faca o fuziune pana atunci", a spus seful statului.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

El a aratat ca rezultatul acestei discutii a fost ca in saptamana urmatoare aceste partide si-au lansat candidat, intr-o competitie interna.

"A fost o neacceptare a variantei unificarii dreptei. Asta e. S-a pus punct, dar am constiinta impacata, am avut sansa sa fiu intrebat si, daca am fost intrebat, am raspuns", a concluzionat presedintele Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.