Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat luni ca nici Politia Rutiera si nici Politia de ordine publica nu vor fi desprinse din MAI si trecute in subordinea autoritatilor locale.

"Folosesc acest prilej pentru a linisti toate structurile MAI. Nu se vor descentraliza de aici nici Politia de ordine publica, nici Politia Rutiera si cu atat mai putin alte structuri care la un moment dar erau vehiculate prin presa", a spus Radu Stroe in videoconferinta organizata la Ministerul Afacerilor Interne pe tema pregatirilor de iarna, transmite MEDIAFAX.

Ministrul a tinut sa precizeze ca "a fost o decizie politica inteleapta".

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, dupa sedinta USL, ca proiectul legii descentralizarii va fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, in noiembrie, inainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, daca va exista sustinerea majoritatii.

Victor Ponta a declarat ca Politia si structurile de ordine publica nu vor face obiectul descentralizarii, urmand a fi tratate separat de actul normativ pe care Guvernul isi va angaja raspunderea, si ca ambulantele vor avea dispecerate comune cu SMURD.

"S-a ajuns la idee in care lucrurile care tin de ordinea publica si Politia vor fi tratate separat de Legea descentralizarii. Vrem o analiza exacta, sa crestem puterile si atributiile Politiei locale, sa facem o mai buna coordonare intre cei care reprezinta Politia nationala si Politia locala. Ea nu va fi inclusa in aceasta reforma", a spus Ponta.

Premierul a spus ca structurile care acum inca depind de Guvern si vor fi descentralizate tin de domeniul sanatatii, agriculturii, mediului, muncii, tineret si sport, transporturi, cultura si turism.

Ponta a spus ca se doreste ca prin aceasta descentralizare de institutii si competente sa se ajunga la situatia in care administratia publica va costa mai putin, va consuma mai putine resurse, dar va avea o eficienta mai mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.