Premierul Ponta l-a anuntat pe ministrul de Interne ca jandarmii au mandat clar din partea sa sa actioneze "fara complexe" atunci cand protestele depasesc "linia rosie" si se transforma in agresiuni si amenintari, aratand ca Romania nu se poate intoarce la perioada cand legionarii "isi faceau de cap".

"Vreau sa dati un semnal foarte clar de respectare a legii. Exista o linie rosie peste care nu accept sa se treaca. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, ca e barbat, rezista, e vorba de faptul ca nu ne intoarcem la anii '30, cand isi faceau legionarii de cap pe strazile Bucurestiului. Cat timp protestele sunt pasnice, jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar in momentul in care se trece linia rosie si vorbim de agresiuni, amenintari, blocarea unor drumuri, aveti din partea mea mandat foarte clar de interventie conform legii", i-a spus Ponta ministrului de Interne, Radu Stroe, in sedinta de guvern, transmite MEDIAFAX.

Ministrul l-a informat ca, in jurul pranzului, va fi primit un raport de la Inspectoratul General al Politiei si ca se discuta cu procurorul modul de incadrare a faptelor.

Premierul a completat spunand ca vrea un mesaj foarte clar al faptului ca democratie nu inseamna anarhie.

"Am vazut ca in Canada sunt tot demonstratii impotriva gazelor de sist. Acolo, politia a intervenit dur. Eu nu va cer sa interventi dur decat daca se trece linia rosie, care este agresiunea, incalcarea unor drepturi fundamentale, inclusiv dreptul de proprietate si blocarea unor drumuri si impiedicarea intereselor legitime ale acestei tari. Pentru 300, 100, 1.000 de oameni nu putem bloca o tara de 22 milioane si o sa va cer, aveti din partea mea mandat, jandarmii, politia, institutiile statului sa actioneze fara niciun fel de complex cand e vorba de incalcarea grava a legii. Cred ca nu putem sa acceptam ca lucrurile sa treaca de aceasta linie rosie", a conchis Ponta.

Citeste si: Noua suspecti identificati in cazul incidentului in care a fost agresat ministrul Culturii

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.