Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca "este pacat" ca nu s-a realizat privatizarea CFR Marfa, esecul fiind "neplacut" pentru guvernare, insa afirma ca nu va cantari foarte mult, procedura urmand sa fie reluata repede.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre esecul privatizarii CFR Marfa, el apreciind ca "e pacat" ca nu s-a realizat.

"Cred ca este vina celor care nu au reusit sa pastreze CFR Marfa intr-o stare rezonabila. Nu m-am implicat si nu ma interseaza foarte tare procedura. Gasesc ca e pacat ca nu s-a realizat procesul. Se va relua", a declarat Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, aceasta situatie este "neplacuta", dar nu cantareste foarte mult pentru actuala guvernare.

"E neplacuta, dar nu conteaza foarte mult avand in vedere ca se reia imediat procedura de privatizare. Noi am mai avut de-astea care s-au tot reluat. Pana la urma totul s-a privatizat cu mai mult sau mai putin folos, de obicei mai putin", a mai spus Iohannis.

Prim-vicepresedintele liberal a afirmat ca problema privatizarilor "ar trebui abordata un pic alttfel".

"Cred ca trebuie abordate un pic altfel aceste privatizati. Un pic asa - ca si cum am fi capitalisti. Nu sunt specialist. Nu doresc sa ma implic in aceste privatizari", a mai spus Iohannis.

Acesta a apreciat ca noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, "are tot ce-i trebuie ca sa faca fata" acestor privatizari, de aceea a si fost "creditat" de catre PNL.

Vanzarea a 51% din CFR Marfa catre Grup Feroviar Roman, companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, nu s-a putut finaliza pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.