Procurorii au cerut ICCJ preschimbarea primului termen de judecare a dosarului in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, pe motiv ca termenul stabilit la 18 februarie 2014 este prea lung si nu se asigura principiul judecarii cu celeritate a cauzei.

Procurorii anticoruptie au transmis in 9 octombrie o cerere prin care solicita judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie preschimbarea datei la care sa inceapa judecarea dosarului "Frauda la referendum".

Potrivit MEDIAFAX, acestia au aratat in cerere ca primul termen de judecata, stabilit de instanta la 18 februarie 2014, este prea lung si ar trebui schimbat pentru a se asigura judecarea cu celeritate a acestui dosar. Totodata, procurorii au mentionat ca dosarul este unul complet, cu numerosi martori.

Completul de judecata caruia i-a fost repartizat aleatoriu acest caz nu a solutionat pana in prezent cererea, dar in 10 octombrie a facut o cerere la Barou pentru stabilirea unor avocati din oficiu pentru toti inculpatii din acest dosar.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, si a stabilit primul termen in 18 februarie 2014.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritații de catre o persoana care deține o funcție de conducere intr-un partid, in scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.