PDL va depune la Parlament o motiune simpla privind esecul privatizarii CFR Marfa, a anuntat, marti, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, dupa sedinta BPN al PDL.

"Inregistram cel de-al treilea esec major al Guvernului socialist Victor Ponta. Dupa Oltchim si Rosia Montana, acum avem esecul privind CFR Marfa. Esecul a devenit emblema Guvernului Ponta, esecul a devenit un model de guvernare USL. PDL va depune o motiune simpla intrucat au fost afectate interesele CFR Marfa si interesele Romaniei prin decribilizarea tarii in ochii investitorilor", a sustinut Predoiu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca Guvernul Ponta n-a dat dovada numai de "incompetenta" ci si de "complicitate la acest esec".

Predoiu a sustinut ca, potrivit reprezentantilor Consiliului Concurentei, Guvernul a stiut din vara ca nu s-au depus toate informatiile de catre cumparator si Executivul nu a luat masurile necesare.

De asemenea, Catalin Predoiu a spus ca, potrivit declaratiilor oficialilor romani de la Ministerul Transporturilor, Guvernul nu a obtinut acordul tuturor creditorilor pentru privatizarea CFR Marfa.

"Guvernul si premierul au avut toate datele sa prefigureze ca aceasta privatizare nu va avea loc", a adaugat Catalin Predoiu, aratand ca, in opinia sa, "consecintele acestui esec vor fi falimentul companiei, disparitia a peste 1500 de locuri de munca si vanzarea la bucata a activelor din patrimoniul CFR".

"E un joc la doua capete pe care-l face premierul, fie privatizezi cu prietenii, fie lichidezi cu prietenii", a mai spus Catalin Predoiu.

El crede ca trebuie initiate discutii imediate cu creditorii si ca ar trebui "sa se utilizeze oameni competenti" atunci cand se pregatesc privatizarile.

"Doua-trei anunturi date in ziar de domnul Fenechiu nu inseamna pregatirea privatizarii", a adaugat Catalin Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.