Theodor Stolojan a adus, in numele delegatiei Romaniei din grupul PPE din PE, un omagiu lui Wilfried Martens, care a murit in noaptea de miercuri spre joi, eurodeputatul roman salutand contributia "extraordinara" la reunificarea continentului european a presedintelui Partidului Popular European.

"In numele delegatiei Romaniei in Grupul Partidului Popular European, aduc un omagiu celui care a fost Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular European. Un lider remarcabil a plecat astazi dintre noi. Wilfried Martens a avut o contributie extraordinara la reunificarea continentului european. Avem nevoie de mai multi oameni politici care sa aiba aceeasi viziune", se arata in comunicatul remis MEDIAFAX.

Si PDL a transmis un mesaj in care il omagiaza pe Wilfried Martens.

"Partidul Democrat Liberal a primit cu durere vestea stingerii din viata a domnului Wilfried Martens, una din figurile politice fundamentale ale dreptei europene si unul dintre cei mai respectati politicieni ai Europei. Wilfried Martens a fost un om al dialogului si un exemplu de credinta intr-o politica bazata pe valori umaniste. Martens a fost unul dintre ultimii politicieni clasici ai Europei si a luptat din toate puterile pentru a promova si sprijini demnitatea fiintei umane, institutia familiei si prosperitatea comunitatilor bazate pe valori democratice. Wilfried Martens a fost un politician al unitatii atat acasa, in Belgia, unde a incurajat ca prim ministru dialogul si coexistenta constructiva a flamanzilor si a francofonilor, cat si la nivel european unde a muncit mai bine de patru decenii pentru consolidarea constructiei europene", se arata in mesajul PDL.

PDL aminteste ca, in 1976, Wilfried Martens s-a numarat printre fondatorii Partidului Popular European pentru care a muncit cu o energie incomparabila si pe care l-a condus pana in ultimele zile ale vietii.

"Ca lider al Partidului Popular European si ca politician al Europei unite, Wilfried Martens a fost un prieten neconditionat al Europei de Est si al Romaniei. Martens nu a ezitat sa intervina in sprijinul stabilitatii democratice a Romaniei si sa insiste pentru fructificarea deplina a drepturilor europene ale Romaniei, ori de cate ori a fost nevoie. Toti politicienii romani, fie ei ai partidelor de stanga sau de dreapta, au gasit in Martens un ascultator atent si un sfatuitor generos", subliniaza PDL.

Citeste si: Liderul Partidului Popular European, Wilfred Martens, a decedat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.