Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, sustine ca eurodeputatul Monica Macovei este "fantoma lui Traian Basescu la Bruxelles" care si-ar fi folosit pozitia pentru a submina interesele nationale in UE, dar si cea in ministeriatul careia a fost instituit "trocul politic" pentru procurorii sefi.

"Monica Macovei, fantoma lui Traian Basescu la Bruxelles, continua sa se opuna oricarei reformari a sistemului judiciar din Romania, tocmai pentru ca nu vrea sa piarda parghiile de influenta pe care le detine. PNL a sprijinit singurul ministru care a incercat sa impuna o procedura transparenta pentru numirea sefilor de parchete, cu respectarea normelor europene. S-a dorit astfel eliminarea trocurilor politice cu Traian Basescu, instituite chiar in vremea ministeriatului Monicai Macovei", sustine Pocora intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Ea precizeaza ca PNL a sustinut pentru portofoliul Justitiei "o persoana neinregimentata politic si cu buna reputatie profesionala".

"Nu putem sa ne asteptam la mai multe de la eurodeputatul PDL, in conditiile in care este persoana care a denigrat Romania in Europa si care a inteles mandatul de la Parlamentul European ca pe o tribuna pentru subminarea intereselor tarii si ale romanilor in fata institutiilor UE. Monica Macovei s-a facut remarcata printr-un atac fara precedent la adresa Romaniei in vara anului trecut, cand a recurs la un intreg arsenal propagandistic si institutional, prin minciuni spuse in afara granitelor, declaratii care au adus grave deservicii statului roman", mai sustine Pocora.

Citeste si: Macovei: Crin Antonescu vrea sa distruga DNA si ANI


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.