Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca liderul PNL, Crin Antonescu, "minte" atunci cand spune ca ea ar influenta procurorii si il acuza, la randul sau, pe acesta ca vrea sa distruga ANI si DNA.

"Crin Antonescu nu a facut nimic toata viata, nu are nicio realizare concreta. Are insa un obiectiv: sa distruga DNA si ANI, sa lase Romania fara justitie independenta si sa ne scoata de pe harta democratiei. Antonescu abereaza si minte ca as influenta procurori. Eu sau USL i-a inlocuit pe Papici si Mariana Alexandru, carora guvernele altor state le multumesc pentru ce au facut? Mai bine ne-ar spune domnul Antonescu de ce uraste atat de tare Romania si ii face atata rau", a declarat Monica Macovei pentru MEDIAFAX, in replica la acuzatiile liderului PNL.

Macovei a mai sustinut ca anuntul Comisiei Europene de a amana raportul MCV pentru 2014 arata ca "Uniunea Europeana nu mai are nicio bruma de incredere in USL si in Guvernul acestei aliante toxice pentru Romania".

"Abuzurile si interventiile liderilor USL, Ponta, Antonescu, Voiculescu, in justitie sunt strigate public si sunt evidente, incat nu este nevoie sa le spuna nimeni celor de la Bruxelles ce se intampla in Romania, cum sunt atacate institutiile statului de drept. Antonescu&co au inventat povestea cu Macovei ca sa pacaleasca oamenii, sa abata atentia de la toate porcariile pe care politicienii USL le fac si care aduc sanctionarea Romaniei. Sunt si lasi, nu isi asuma consecintele faptelor si vorbelor lor", a apreciat Monica Macovei.

Ea a mai spus ca dosarul vicepremierului Liviu Dragnea este "un test pentru justitie".

"Am spus ca dosarul Dragnea este un test pentru justitie, atunci cand in presa au aparut, in luna mai, informatii ca rechizitoriul era aproape finalizat. Si iata ca am avut dreptate: dosarul Dragnea este un test pentru justitie, pentru ca procurorul Papici a fost dat afara imediat dupa ce a semnat rechizitoriul de trimitere in judecata a lui Liviu Dragnea. Procurorul a platit cu functia pentru ca a facut ancheta si a finalizat rechizitoriul", a adaugat Macovei.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca europarlamentarul PDL Monica Macovei ar "influenta anumit", dar si cunoaste, trei sferturi din procurorii din parchete, iar o parte din fostii sai consilieri se afla pe pozitii de decizie in parchete si instante.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Liderul PNL a sustinut ca Monica Macovei "influenteaza anumit si cunoaste trei sferturi din procurorii din parchete".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.