Fostul premier Emil Boc a anuntat, miercuri, ca nu se va inscrie in cursa interna din PDL pentru nominalizarea unui candidat propriu la prezidentiale si a spus ca solutia pentru ca formatiunile de dreapta sa castige alegerile in 2014 este sa aiba un singur candidat.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, daca se va inscrie in cursa interna din PDL pentru prezidentiale, Emil Boc a raspuns negativ, si a spus ca este nevoie de o dreapta unita, care sa invinga "stanga distrugatoare a statului de drept".

"Nu ma inscriu in competitia interna din PDL pentru Presedintie, avem treaba aici. Cred, insa, in actualul context, ca dreapta are nevoie acum, mai mult ca niciodata, sa fie unita sau sa se uneasca cat mai repede, pentru ca doar asa va putea invinge stanga distrugatoare a statului de drept si a locurilor de munca din Romania. Cu cat se va face mai tarziu aceasta unificare a dreptei, cu atat se vor diminua sansele victoriei. De aceea, doar o dreapta unita poate sa bata stanga si la urmatoarele alegeri, dar mai ales la alegerile prezidentiale de anul viitor", a afirmat Boc, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat, in continuare, daca sustine ideea unui singur candidat al dreptei la prezidentiale, Boc a spus ca "aceasta este solutia".

"A merge cu mai multi candidati ar insemna o diminuare substantiala a sanselor de victorie. Dar o dreapta unita poate castiga si Romania are nevoie de dreapta. Ne place, nu ne place, astea sunt solutiile care s-au demonstrat in Romania ca asigura supravietuirea economica, cu efortul romanilor, iar pentru consolidarea democratiei avem nevoie de orientari de centru-dreapta si nu de stanga, care are apucaturi de origine stalinisto-comuniste", a subliniat Emil Boc.

Fostul premier declara si la sfarsitul lunii august ca doreste sa ramana primar la Cluj-Napoca: "Ma inscriu in cursa la bloc la mine, respect opiniile colegilor, dar eu raman la Primaria Cluj-Napoca.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Mai multi lideri PDL au afirmat in ultima perioada ca Emil Boc sau Catalin Predoiu ar fi potriviti sa reprezinte partidul in cursa alegerilor prezidentiale din 2014, in conditiile in care luni au inceput inscrierile pentru desemnarea candidatului formatiunii la Presedintie.

Potrivit calendarului stabilit de Colegiul Director al PDL, cei care doresc sa se inscrie in alegerile interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidentiale trebuie sa faca acest lucru timp de o saptamana, intre 7 si 14 octombrie. Candidatii trebuie sa prezinte apoi colegilor de partid, pana in 14 decembrie, un proiect pentru Romania.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a exclus o candidatura a sa la prezidentiale, in schimb a afirmat ca o varianta valabila pentru cursa pentru Cotroceni este Catalin Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.