Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Martin Harris, considera ca Romania a indeplinit conditiile tehnice pentru aderarea la Schengen, spunand ca pozitia Guvernului Marii Britanii, exprimata in 2011, nu s-a schimbat, acesta sustinand aderarea tarii noastre la Schengen.

Intrebat, marti, de jurnalisti, care este viziunea Marii Britanii despre procesul de aderare a Romaniei la Schengen si daca acest demers ar fi afectat, la fel ca si MCV, de schimbarile recente de procurori, Martin Harris a spus ca tara sa sprijina aderarea la Schengen intrucat Romania a indeplinit conditiile tehnice.

"Pozitia Guvernului Marii Britanii a fost exprimata in 2011 si nu s-a schimbat: noi sprijinim aderarea Romaniei in spatiul Schengen deoarece consideram ca Romania a indeplinit conditiile tehnice. Stiu ca alte tari membre ale UE au ridicat consideratii, in conexiune cu MCV, si important pentru Romania este sa raspunda la aceste consideratii", a spus Martin Harris, care marti s-a aflat la Cluj-Napoca, unde a participat la conferinta "Globalizarea si noile economii" de la Universitatea Babes-Bolyai.

Potrivit MEDIAFAX, premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat, recent, raspunzand unei interpelari in Adunarea Nationala, ca a discutat in doua randuri cu omologul roman, Victor Ponta, spunandu-i ca Romania nu va primi un raspuns pentru Schengen pana la 1 ianuarie 2014, daca nu vor fi intrunite in totalitate conditiile.

Seful Guvernului de la Paris a respins, totodata, orice legatura intre romi si aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Franta sustine aderarea Romaniei la Schengen in etape, dar sunt necesare progrese in acest sens, a declarat, saptamana trecuta, la Bucuresti, Jean-Pierre Dufau, presedintele grupului de prietenie Franta-Romania din cadrul Adunarii Nationale. Intrebat ce sanse are Romania sa primeasca un vot pozitiv din partea Frantei pentru aderarea la Schengen, Jean-Pierre Dufau a evitat un raspuns clar.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Ministrul francez de Externe Laurent Fabius declara, in Adunarea Nationala, raspunzand unei intrebari adresate de Gilbert Collard, ca Guvernul considera ca "nu sunt indeplinite conditiile pentru ca Romania sa se integreze in spatiul Schengen la 1 ianuarie 2014", relateaza postul Europe1.

Si purtatorul de cuvant al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat, la 26 septembrie, pentru postul de radio RMC, ca "nu sunt intrunite conditiile" pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.