Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, marti, trecerile la PSD ale unor parlamentari din randurile opozitiei, precizand ca social-democratii sunt "trup din trupul USL", insa problema intervine cand e prea mult sange si creste tensiunea arteriala.

Antonescu a fost intrebat daca s-a gandit cum va trata "hemoragia" la care a facut vorbire luni in plenul Senatului, cand a comentat plecarea a trei senatori din PP-DD la PSD.

"De ce sa o tratam? Hemoragia nu apartine USL, adica au plecat niste oameni. (...) PSD este partea noastra, este trup din trupul nostru, este...doar stiti, e la USL. Problema este ca nici cand ai prea mult sange nu e bine, adica e o tensiune arteriala prea ridicata, asta ar putea fi un semn de ingrijorare. Dar, deocamdata, cati, cinci, sase oameni...nu e problema noastra. In orice caz, nu noi avem hemoragii", a replicat Antonescu.

Trei senatori PP-DD, Florinel Butnaru, Marius Coste si Dan Ionita, au anuntat, luni, in plenul Senatului, ca parasesc grupul parlamentar al acestui partid si se alatura PSD, gestul fiind comentat de presedintele Senatului, Crin Antonescu, care a spus: "Asistam la o hemoragie, sa ne pastram cumpatul".

Senatorii alesi din partea PP-DD Florinel Butnaru, Marius Coste si Dan Ionita au anuntat ca se vor alatura grupului parlamentar al PSD. Gestul a fost aplaudat de social-democrati pe de o parte, iar pe de alta parte o serie de senatori s-au manifestat dezaprobator.

"Asistam la o hemoragie, sa ne pastram cumpatul", a comentat presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Ulterior, presedintele grupului parlamentar PP-DD, Haralambie Vochitoiu, a luat cuvantul. "Vreau sa fac un anunt pentru cei care jubileaza. Nicolae Ceausescu a avut suta la suta si a patit ce a patit", a comentat Vochitoiu.

De asemenea, Antonescu a intervenit: "Asta nu e un anunt, e o amenintare".

In prezent, potrivit site-ului Senatului, grupul PSD cuprinde 66 de senatori, la care se adauga cei trei senatori din partea PP-DD.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.