Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu exista posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa-l suspende pe vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Liviu Dragnea din functiile detinute in Guvern.

"Conform Legii raspunderii ministeriale, presedintele poate suspenda numai pe cei care nu sunt membri ai Parlamentului - domnul Dragnea e membru al Parlamentului - si numai pentru fapte care au legatura cu activitatea de ministru - domnul Dragnea anul trecut nu era ministru", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca, eventual, Traian Basescu poate sa incerce sa il suspende pe el, pentru ca era prim-minsitru anul trecut.

"Dar nu a vrut Papici sa ma audieze, sa ma puna sub invinuire. Nu inteleg de ce. Sunt exact la fel de vinovat ca si Dragnea de faptul ca am vrut sa-l schimbam pe Traian Basescu. Mi-asum aceasta responsabilitate si ma si mandresc cu ea", a adaugat Ponta.

El a subliniat ca lui Dragnea nu i se poate lua functia de vicepremier nici legal, nici politic.

"Ar trebui sa-i sanctionam pe toti cei 7,4 milioane de romani care au votat. Ce facem? Le luam la toti functiile? Ii trimitem pe toti in inchisoare pentru ca au indraznit sa vina la referendum sa voteze impotriva lui Traian Basescu?", a spus Ponta.

Intrebat daca spera ca va fi chemat ca martor in instanta, Ponta a raspuns: "Domnul Dragnea nu a candidat la nimic la referendum, ci domnul Papici sau, ma rog, cine asa, a spus ca a strans voturi pentru USL. Eu sunt presedintele USL, alaturi de Crin Antonescu, deci a strans pentru mine. Eu vreau sa vin sa spun si el nu vrea sa vin sa-i spun. L-ar fi deranjat sa-i demontez toate acele acuzatii strict politice", a spus Ponta.

El a aratat ca este vorba de o mare problema pentru viitorul democratic al Romaniei daca se considera infractiune organizarea unui referendum conform Cosntitutiei sau daca iti faci campanie electorala.

"Sunt convins ca judecatorii vor infirma aceste acuzatii 100% politice, care nu ma surprind, pentru ca mi le-a spus Traian Basescu in mod direct, mie, mi-a spus, cred ca a zis-o si in public - trebuie sa platiti pentru ca ati vrut sa ma suspendati", a sustinut Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.