Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu crede ca infiintarea regiunilor administrative va mai avea loc in actuala legislatura, pentru ca nu ar fi timp pentru amendarea Constitutiei, propunand modificarea actualelor regiuni de dezvoltare, pe care le considera "un esec total".

Kelemen Hunor a declarat, intr-o conferinta de presa, ca "Romania nu are nevoie de inca un nivel administrativ intre judet si Guvern", iar regiunile economice actuale trebuie rduse in dimensiuni, scrie MEDIAFAX.

"Romania are nevoie de regiuni de dezvoltare mai mici, mai coerente, mai eficiente, fiindca motorul dezvoltarii economice si sociale sunt aceste regiuni de dezvoltare, dar care in forma lor actuala au constituit si constituie un esec total. Regiunile de dezvoltare exista, deci legea poate fi modificata in orice moment, dar regiunile administrative nu pot fi infiintate, iar cei care guverneaza acum Romania si-au dat seama ca nu au capacitatea de a amenda Constitutia. Fara amendarea Constitutiei, nu se pot introduce regiunile administrative", a declarat Kelemen Hunor.

El a adaugat ca in 2014 "referendumul pe Constitutie va fi eventual spre sfarsitul anului, odata cu alegerile prezidentiale, daca cumva legea care se afla acum la Curtea Constitutionala va fi publicata in timp util".

"Eu va spun, dupa 2014, in 2015, intr-un an preelectoral, nimeni nu se va apuca de o astfel de reforma. Nu poti sa arunci tara intr-un haos administrativ cu un an inainte de alegeri", a declarat liderul maghiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.