Ministrul de Externe, Titus Corlatean, apreciaza, intr-un interviu acordat publicatiei franceze L'Express, ca nu exista absolut nicio legatura intre integrarea romilor si aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

"Putem intelege ca subiectul romilor este o chestiune sensibila in dezbaterile politice care au loc in prezent in Franta. In acelasi timp, contrar a ceea ce am citit in presa franceza, tin sa subliniez ca nu exista absolut nicio legatura intre insertia sociala a romilor si aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Toti cetatenii europeni au dreptul la libera circulatie in Uniunea Europeana, indiferent de apartenenta sau nonapartenenta unui stat la Schengen. Este vorba de unul dintre principiile fundamentale ale constructiei europene!", a explicat Corlatean, citat de MEDIAFAX.

Corlatean a mai spus ca este pacat sa se sacrifice relatia bilaterala construita intre Romania si Franta de dragul unui calendar electoral. Pe de alta parte, daca asta isi doreste guvernul francez, atunci sa faca o informare o oficiala si sa nu faca declaratii in aceasta direcitie doar prin presa.

Corlatean: Franta a primit de 8 ori mai multi bani pentru romi decat Romania

"Am reiterat disponibilitatea Romaniei de a aprofunda si mai mult cooperarea politieneasca existenta deja intre tarile noastre si care, conform evaluarii noastre comune, aduce deja rezultate bune. In aceasta logica, Romania este pregatita, in caz de nevoie, sa trimita politisti suplimentari pentru contracararea infractiunilor comise de unii cetateni romani pe teritoriul francez", a dat asigurari Corlatean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.