Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca guvernarea nu reprezinta un "breloc" in buzunarul PSD sau al PNL la care partidele sau liderii acestora sa renunte atunci cand nu le convine ceva, mentionand ca lucrurile trebuie indreptate "din mers".

Antonescu a fost intrebat cum poate PNL sa ramana intr-o alianta la guvernare in vreme ce partenerul da "mesaje nedemocratice, inacceptabile, mesaje de forta pe deasupra legii".

"Continuam atragand atentia partenerului, comunicandu-i deschis si, iata, chiar public, aceste lucruri, respectand programul de guvernare si indreptand lucrurile din mers. Pentru ca, inca o data, as vrea sa staruiti asupra urmatorului aspect: guvernarea Romaniei, Guvernul Romaniei nu este un breloc, un obiect pe care Victor Ponta sau eu, PSD sau PNL sa-l aiba in buzunar", a replicat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, liderul PNL a afirmat ca parasirea guvernarii nu tine de situatia in care unuia dintre parteneri nu-i convinge pozitia celuilalt.

"Cu alte cuvinte, daca ai ceva ce nu-ti convine la domnul Ponta trebuie sa pleci de la guvernare. Sau daca domnul Ponta are ceva ce nu-i convine la mine sau la PNL trebuie sa plece de la guvernare. Nu. Mandatul de guvernare este dat de Parlamentul Romaniei, ne-a fost dat impreuna si il exercitam impreuna. Mandatul parlamentarilor care au investit in Parlament acest guvern a fost dat de cetatenii Romaniei, de asemenea, impreuna. Si, in sensul acesta, obligatia noastra, ca si a partenerilor, este ca in baza criteriilor si punctelor din programul de guvernare, in baza proiectului USL, chiar daca avem neintelegeri, chiar daca avem derapaje, sa mergem pe acest drum", a mai spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.