Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca declansarea suspendarii lui Traian Basescu pe motiv ca acesta a vorbit la telefon cu procurorul general poate fi interpretata doar intr-o "cheie comica", liberalul afirmand ca seful statului poate comunica, in principiu, cu oricine.

"Unii vorbesc de suspendare, cred ca glumiti. Faptul ca Traian Basescu a dat telefon procurorului general numai intr-o cheie comica ar putea fi interpretat drept motiv de suspendare. Oricine, cu atat mai mult seful statului, pot vorbi si uneori chiar trebuie sa vorbeasca cu procurorul general. Sunt sefi de institutie, sunt oameni cu responsabilitati, sunt oameni care trebuie sa comunice prin chiar spiritul Constitutiei", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PNL a precizat ca Traian Basescu merge "cu un fel de autodenunt mai departe" spunand ca i-a transmis lui Tiberiu Nitu "nu e bine, domnul procuror general".

Ponta si Dragnea nu sustin ideea unei noi suspendari a lui Basescu

"Dar cum pot eu sa discut cu o suspendare cata vreme procurorul general al republicii nu iese si spune «am primit un telefon cu un continut neconstitutional, de la presedinte. Apar independenta institutiei pe care o conduc si nu permit asa ceva»", a mai declarat presedintele PNL.

Liderul liberal a subliniat ca s-ar fi asteptat ca procurorul general sa iasa public si sa faca clarificari cu privire la situatia procurorilor.

"Astfel de mesaje care sunt profund nedemocratice", comentat Antonescu declaratiile publice ale lui Victor Ponta si Traian Basescu.

Antonescu: Este inacceptabil ce a facut Ponta! Sper ca a fost o greseala

"O justitie independenta nu este impartita pe parcele de influenta, o justitie independenta nu face obiectul unor asemenea mesaje de putere si de influenta, o justitie independenta este reprezentata de oameni care trebuie sa aiba la randul lor forta de a-si apara independenta", a mai afirmat liderul PNL.

El a admis faptul ca din partea sa, ori a PNL, au existat critici adresate activitatii procurorilor.

"Eu am criticat in repetate randuri, si de asemenea colegi de-ai mei liberali, sau am semnalat nemultumiri, indoieli, coincidente legate de activitatea unor parchete, legate de anumite dosare, legate de modul ilegal in care inregistrari dirijate si pasaje dirijate din tot felul de stenograme, atentand la drepturile unor oameni, circula in mass-media. Am spus aceste lucruri si nu retrag nimic. Niciodata insa, niciodata, nu am incercat sa promovez un procuror, sa influentez schimbarea unui procuror, niciodata direct sau indirect nu am intrat in legatura cu un procuror, cu un judecator, cu un om din acest sistem pentru a influenta sau macar pentru a discuta o decizie sau alta", a mai sustinut presedintele PNL.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.