Premierul Victor Ponta s-a intalnit, joi, la Guvern, cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru o discutie, in contextul situatiei create de revocarea lui Lucian Papici de la conducerea Sectiei I din Directia Nationala Anticoruptie.

Seful Sectiei I din DNA, Lucian Papici, a carui delegare pe functie a fost reinnoita acum o saptamana, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu.

Papici a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a solicitat CSM sa ii apere reputatia profesionala in urma declaratiilor facute de premierul Victor Ponta dupa incetarea delegarii sale in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din Directia Nationala Anticoruptie.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, ca Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de sef al Sectiei I din DNA, el precizand ca acesta va fi simplu procuror si mentionand ca, la fel ca Daniel Morar, Papici a facut "dosare politice".

El a sustinut ca pe locul acestora au fost numiti procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca sa "nu stea toata ziua pe telefon cu Cotroceniul".

Referitor la recentele schimbari la nivelul DNA, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca "este o imixtiune a politicului, care pur si simplu a dat ordin procurorului general sa faca ceva".

Potrivit lui Basescu, procurorul general Nitu "nu e un om care sa schimbe de la o zi la alta", el adaugand ca "cineva s-a urcat cu picioarele pe el".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.