Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune, referindu-se la proiectul de la Rosia Montana, ca "tara are nevoie de valorificarea resurselor" si trebuie incurajate activitatile economice, precizand ca folosirea de cianuri in exploatarile miniere "s-a practicat si se practica si in alte parti".
"Noi trebuie sa incurajam activitatile economice. Tara are nevoie de valorificarea resurselor. Sunt niste probleme. Trebuie vazute, deocamdata nu exista tehnologii fara cianuri, din cate stiu eu, nu sunt specializat, dar sunt informatiile care circula. Deci s-a practicat, se practica si in alte parti, se iau masurile cuvenite", a declarat, joi, la Ploiesti, Ion Iliescu, referindu-se la proiectul minier de la Rosia Montana, scrie mediafax.ro.

Ion Iliescu a mai afirmat ca problemele legate de exploatarea miniera "trebuie tratate cu rabdare, cu intelepciune, cu specialisti, cu oameni care stiu carte si care se pronunta in cunostinta de cauza".

"Cu demonstratii de strada nu o sa rezolvi problemele cianurilor in industrie", a concluzionat presedintele de onoare al PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.